Gabriela Glod și lecția de antreprenoriat hand-made: DECORE, din Câmpina, locul unui vis împlinit și al petrecerilor tematice reușite!

Gabriela Glod și lecția de antreprenoriat hand-made: DECORE, din Câmpina, locul unui vis împlinit și al petrecerilor tematice reușite!

“Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i care sunt planurile tale de viitor”, spunea Uma Thurman. De acest lucru s-a „izbit“ și tânăra Gabriela Glod, cea care, până în urmă cu trei ani, se vedea lucrând vreme bună, la departamentul de Resurse Umane. Însă, după a doua naștere, viața avea să i se schimbe la 180 de grade, iar dintr-un simplu angajat să devină creator hand-made și antreprenor. Astăzi, o găsim în Câmpina, într-un cochet magazin din centrul orașului cu articole pentru evenimente tematice.

Povestea magazinului Decore și a Gabrielei Glod poate fi o sursă de inspirație pentru cei care vor să se exprime și să câștige din ceea ce le place cel mai mult să facă. Un vis, un dram de noroc, niște bani, nu neapărat foarte mulți, susținerea celor din jur pot fi, uneori, suficiente ca rețeta unei viitoare afaceri să reușească. Pentru Gabriela, în vârstă de 35 de ani, acestea au fost ingredientele care, în urmă cu un an și jumătate, aveau să se îmbine armonios și să-i ofere cheia magazinului Decore, unul în care găsești aproape tot ceea ce-ți dorești pentru un botez, o petrecere destinată copiilor, dar și pentru nunți.

Între capăt și început de drum

Înainte să aibă propria afacere, Gabriela a trecut prin momente grele cu fetița cea mică.

„După aproape un an de la nașterea ei, m-am întors la serviciu. Lucram la Resurse Umane, un domeniu în care-mi plăcea și în care activam încă din 2005. Doar că, la puțin timp, mi s-a îmbolnăvit fetița. Am tot stat prin spitale cu ea, dar nu făceam față și cu serviciu, și cu tratamentul strict pe care trebuia să-l urmeze, motiv pentru care am reintrat în concediu de creștere a copilului, ne-a mărturisit Gabriela.

Însă în luna ianuarie a lui 2017, cu aproape două săptămâni înainte de a reveni la serviciu, tânăra antreprenoare a avut o revelație, cea de a-și pune pe picioare propria-i afacere. Lucrurile i s-au legat ca prin minune. Ajutată de apropiați, a găsit spațiu, și-a deschis firma, a făcut rost și de aproape 4000 de Euro, iar în ziua în care urma să revină la serviciu și-a înaintat demisia, anunțându-și șefii că o ia de la capăt pe cont propriu.

Un magazin cu…suflet

Cu creațiile hand-made, Gabriela a cochetat în momentul în care a nășit (în 2015 și 2016) și când a realizat primele lumânări și seturi personalizare. A fost încântată de propriile creații, așa că a îndrăznit să-și lase imaginația și mâinile să facă tot ceea ce nu credea că ar fi în stare să realizeze. A început să facă echipă și cu fetele ei, Ruxandra și Bianca, și astfel a luat naștere pagina de facebook: „Mami reciCREEAZĂ“, acolo unde își posta toate metamorfozele unei bucăți de material, de plastic sau hârtie. Iar feedback-ul nu s-a lăsat așteptat. Marile provocări au venit, însă, odată cu deschiderea magazinului, unul care nu prea are concurență în Câmpina și împrejurimi.

„Mi-am dorit un spațiu în care omul să aibă locul și confortul de a discuta cu mine, de a-mi spune ce și cum își dorește să fie evenimentul lui. Tot ceea ce se vede aici este după schița pe care am făcut-o eu. Am vrut să vin în întâmpinarea celor care își doresc botezuri și alte petreceri tematice și care să poată găsi totul la un loc. Oamenii vin la mine cu idei sau îmi spun cam ce și-ar dori și, împreună, realizăm lucruri de care și ei, dar și eu să fim mulțumiți“, a completat Gabriela.

Iar reușita muncii ei rezultă din faptul că persoanele care i-au trecut pragul pentru un eveniment revin, dar îi trimit, totodată, și alți clienți. Chiar dacă mulți vin cu fotografii și-i cer să le reproducă produsul de acolo, ea le explică faptul că nu poate copia, ci doar adapta și oferi, prin urmare, acea notă de originalitate. La fel ca oamenii, ca evenimentele la care ajung, și produsele ei sunt unice. Și mai este ceva aparte acolo: felul în care te simți, în care ești primit, în care îți bucuri privirea și sufletul. Nu este nici pe de parte imaginea buticului clasic, în care se face un schimb rapid între cerere și ofertă, în care te lovește imaginea unei vânzătoare plictisită de munca prestată…

Coase cu mașina de la propriul botez

În cadrul magazinului și-a încropit și un mic atelier unde migălește zi de zi, dar activitatea intensă o are acasă, acolo unde o așteaptă și mașina de cusut pe care părinții i-au cumpărat-o în urmă cu mai bine de trei decenii, din banii de la botezul ei.

„Între timp, am mai primit una, dar de prima mașină sunt legată sufletește. Cât despre partea de meșterit diverse lucruri este o latură pe care o moștenesc de la tata. El este genul de om «bun la toate». Îmi este suficient să mă uit un pic pe internet la diverse fotografii și tutoriale și-mi dau seama foarte repede cam ce am de făcut“, ne-a mărturisit  cea care își are originile în Bârlad, dar s-a căsătorit cu un prahovean.

Momentul cel mai emoționant al discuției noastre a fost cel legat de familie, cea care a spijinit-o necondiționat în a-și duce la îndeplinire visul.

„Nu mi-au spus că e o nebunie, ci dimpotrivă, m-au ajutat și o fac în continuare. Pe tata, dar și pe mama îi puteți regăsi în parte dintre creațiile de aici. Ciucurii sunt făcuți de ei. Atât socrii, cât și ai mei ne ajută cu fetele. Iar soțul meu a fost trup și suflet în tot visul meu“, ne-a spus tânăra, cu multă emoție.

I-ar fi greu să facă față comenzilor fără spijinul familiei, ținând cont de volumul mare de migală, iar, de cele mai multe ori, și de timpul scurt de execuție. Soțul este cel care gătește, dar și cel care, atunci când o vede că are un strop de timp liber, o „răpește“ pentru o drumeție în natură ca să-și reîncarce bateriile.

DECORE, o pagină a antreprenoriatului „altfel“!  

Iubește ceea ce face și se vede, își iubește țara și crede în dezvoltarea antreprenoriatului de la noi, motiv pentru care 98% dintre produsele achiziționate sunt românești. După un an și jumătate de muncă asiduă, Gabriela Glod încă nu se poate lăuda cu un profit care să-i asigure independența financiară. Crede, însă, că va veni și acea zi, la fel cum visează să aibă un spațiu mai generos în care să-și prezinte și produsele pentru nunți. În afară de haine, realizează tot ceea ce este necesar pentru un eveniment tematic, la prețuri corecte. Onorează și comenzile online, iar cei care nu pot ajunge fizic la magazinul de pe Bulevardul Carol I, nr. 21, din Câmpina, o pot „vizita“ online, pe https://www.facebook.com/decore.campina/.

Liliana Maxim Minculescu
Foto: Liliana Maxim și arhiva personală Gabriela Glod

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.