Atmosferă medievală la „Ploiești Târg Domnesc“!

Atmosferă medievală la „Ploiești Târg Domnesc“!

Ploieștiul se îmbracă, la sfârșit de săptămână, în straie de poveste! Din dorința celebrării istoriei orașului lui „Moș Ploae“, dar și din cea de a călători în timp, în lumea fascinantă a cavalerilor și domnițelor, meșteșugarilor iscusiți, în acele vremuri în care onoarea era cuvânt de lege, iar luptele curajoșilor erau îmbinate armonios cu momente de muzică, dans, mese îmbelșugate, autoritățile locale au organizat cea de-a doua ediție a  Festivalului “Ploiești Târg Domnesc”.

Evenimentul se va desfășura, timp de trei zile (13-15 iulie) pe renumitul Bulevard al Castanilor, unde vor avea loc spectacole, tabere medievale, dansuri, turnir, ateliere, ritualuri militare și demonstrații de luptă etc.

Și pentru că, prin poveste, copiii învață cel mai bine, un grup de mămici, membre ale Comunității Mamprenoare (vezi detalii AICI  ), au decis să le ofere celor mici o lecție unde istoria, povestea, imaginația, creativitatea practică vor face front comun. Vor construi împreună castele și dragoni, băieții vor decora și picta armuri și săbii, iar fetele își vor personaliza coronițe și baghete, obiecte pe care le vor putea lua, ulterior, acasă.

Cine vrea să afle mai multe informații despre această activitate are la dispoziție pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/242501373217893/

Iar dacă foamea nu le va da pace celor mici și celor mari, atunci atenția ar fi bine să se îndrepte spre zona de mâncare, unde bucatele vor aduce și ele ceva din gusturile și aromele medievale. Printre surprizele culinare, pricepuții într-ale gastronomiei le pregătesc celor prezenți o plăcintă domnească „gigantică“, de zece metri lungime, precum și pești, berbecuți și vițel la proțap, înmiresmați cu mirodenii de odinioară.

Fiecare zi a Festivalului se va încheia cu concerte ale unor trupe celebre, precum IRIS (vineri), Vița-de-Vie (sâmbătă), Robin& The Backstabbers și Luna Amară (duminică).

Liliana Maxim Minculescu
Sursa foto: www.observatorulph.ro și facebook Târg Domnesc Ploiești

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.