FUNDAŢIA COMUNITARĂ PRAHOVA – EVENIMENTUL DE LANSARE

Fundaţia Comunitară Prahova (FCPH) a organizat joi, 13 iunie 2013, începând cu ora 18.30, la Hotel Prahova Plaza, evenimentul de lansare. O fundație comunitară (FC) este constituită legal ca și fundație cu misiunea de a sprijini dezvoltarea unei arii geografice bine definite, în mod prioritar prin cultivarea filantropiei şi acordarea de sprijin financiar pentru iniţiative comunitare independente. Fundaţia Comunitară Prahova (FCPH) îşi asumă misiunea de a se implica activ în dezvoltarea societăţii civile prahovene prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative de dezvoltare locală. Fundaţia Comunitară Prahova (FCPH) este o organizaţie susţinută prin Programul Naţional de Fundaţii Comunitare (www.fundatiicomunitare.ro), iniţiat şi coordonat la nivel naţional de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (www.arcromania.ro) în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi cu Fundaţia PACT (http://fundatiapact.ro/), finanţat de Fundaţia Charles Stewart Mott (www.mott.org), Central and Eastern European Trust (www.ceetrust.org) şi Fundaţia Româno-Americană (www.rafonline.org).

În cadrul evenimentului de lansare a Fundaţiei Comunitare Prahova, invitaţii s-au bucurat de interpretările primilor 4 bursieri ai fondului pentru burse de merit „Adoptă o valoare”, Răzvan Encuna – elev al Liceului Tehnologic de Transporturi Ploieşti, Stoian Alexandru – elev al Liceului Tehnologic „1 Mai”, Ploieşti, Adelina Neacşu – elevă a Liceului de Artă „Carmen Sylva”, Ploieşti şi Minodora Gheorghe – elevă a Liceului Tehnologic  „Constantin Cantacuzino”, Băicoi, elevi selectaţi în cadrul concursului de talente „Party V.I.S. – Voluntariat. Implicare. Sustenabilitate”, realizat în data de 28 noiembrie 2012 de către Consiliul Judeţean al Elevilor Prahova, în parteneriat cu Grupul de Iniţiativă pentru Fundaţia Comunitară Prahova.

Un moment artistic deosebit de sensibil a fost realizat de către elevii Liceului de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti – Adela Ancuţa, clasa a-XI-a, a interpretat la vioară, Maria Săvuţă, clasa a-IX-a, la pian şi David Năstase, clasa a-IX-a, la violoncel.

Compania de dans sportiv Alla Dance, care a fost alături de Grupul de Iniţiativă pentru Fundaţia Comunitară Prahova pro-bono prin programul filantropic pentru strângere de fonduri „Invitaţie la dans”,  a participat la evenimentul de lansare prin două momente impresionante realizate de perechea de  juniori 1, (categoria12-13 ani): Ghiţă Andrei şi Preda Alexandra Bianca, şi de perechea de tineret (categoria 16-18 ani): Ciubotariu Ionuţ şi  Boroş Alina.  Mulţumim profesorilor companiei Alla Dance, Cristescu Ioana Lucia şi Tihut Vasile.

Membrii Fundaţiei Comunitare Prahova au prezentat atât activitatea, cât şi cele trei fonduri pe care fundaţia îşi propune să le lanseze în perioada următoare: Fondul pentru burse de merit „Adoptă o valoare” a fost prezentat de către Isabela Mihăilă, Fondul pentru proiecte ale liceenilor „Fondul VIS CJE – Voluntariat.Implicare.Sustenabilitate” prezentat de către doamna Mădălina Tuinete, Fondul pentru proiecte diverse din comunitate „Oraşul creşte frumos” prezentat de către doamna Ioana Totolici.  Doamna Daniela Burlacu a prezentat activitatea de dans filantropic „Invitaţie la dans”, alături de Emanuela Geamănu care a prezentat şi a  invitat participanţii la recitalul filantropic pe care îl va organiza în toamna anului 2013 în beneficiul elevilor talentaţi ai judeţului nostru. Doamna Bianca Ciulac a prezentat partenerii şi donatorii fundaţiei. În total, Fundaţia Comunitară Prahova va întoarce în comunitate fonduri în valoare de 41.500 lei, mobilizate prin activităţile anterioare realizate: „Jos pălăria pentru Ploieşti, mon cher!”, „Conferinţa Maestrului Dan Puric”, „Invitaţie la dans”, dar şi prin donaţiile primite de la S.C. WYLZE LOGISTIK S.R.L., BAUPARTNER CONSTRUCT S.R.L., BAUPARTNER BAUTECHNIK S.R.L. Doamna Ina Stan, în calitate de Director Economic a companiei S.C. WYLZE LOGISTIK S.R.L şi sponsor al fundaţiei, a transmis invitaţilor mesajul important care stă la baza dezvoltării comunităţii: parteneriatul şi colaborarea dintre companii, ONG-uri şi instituţii publice va determina schimbarea în bine pe care noi toţi dorim să o vedem în jurul nostru.

Seara s-a încheiat cu două momente surpriză antrenante pentru invitaţii fundaţiei. Membrii FCPH le-au oferit cadouri prin organizarea unei tombole cu obiecte de poveste. Cea de-a doua supriză a serii a fost o lecţie de dans oferită invitaţilor de către doamna profesoară Cristescu Ioana Lucia alături de cele două perechi din cadrul companiei de dans sportiv, Alla Dance.

Mulţumim tuturor celor care au fost alături de Grupul de Iniţiativă pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Prahova, începând din decembrie 2011 şi până în prezent, mulţumim tuturor donatorilor şi partenerilor, mulţumim participanţilor la evenimentele noastre, voluntarilor care s-au implicat în activităţi cu atât de mult entuziasm şi profesionalism. Mulţumim cu deosebită stimă şi apreciere doamnei Preşedinte a Fundaţiei Comunitare Prahova, dna Cristina Petre, pentru dedicaţia cu care a contribuit la realizarea la cele mai înalte standarde  a activităţilor noastre. Mulţumim doamnei Ileana Militaru şi Florăriei SIATI pentru aranjamentele florale deosebit de frumoase. Mulţumim artistei Camelia Profirescu pentru tabloul minunat realizat special pentru lansarea Fundaţiei Comunitare Prahova şi oferit cadou invitaţilor.

Membrii fondatori şi colaboratori activi ai Fundaţiei Comunitare Prahova sunt: Cristina Petre – Preşedinte, Ina Stan – Vicepreşedinte, Bianca Ciulac, Daniela Burlacu, Daniela Ionescu, Emanuela Geamănu, Ioana Totolici, Ligia Necula, Csilla Sărăşan,  Mihai Mihalcea, Dumitru Alexe, Isabela Mihailă, Mădălina Tuinete, Astrid Sărăţeanu, Carmen Şerpescu.

 

S-a lansat provocarea noastră, a tuturor prahovenilor, de a ne transforma comunitatea într-un „acasă” în care să ne facă plăcere să locuim.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.508931639161100.1073741825.363646017022997&type=1&notif_t=like

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.