FETIȚA CU SUFLET DE AUR! Încă o icoană scoască la licitație de Andra Jitaru pentru a-și ajuta prietenul de familie în lupta cu cancerul!

FETIȚA CU SUFLET DE AUR! Încă o icoană scoască la licitație de Andra Jitaru pentru a-și ajuta prietenul de familie în lupta cu cancerul!

N-are bani, nu provine dintr-o familie înstărită, dar are o bogăție la care, poate, cei mai mulți dintre noi ar trebui să râvnim: cea sufletească. Are numai 10 anișori și continuă să ne dea lecție după lecție despre ce trebuie să prețuim în viață și cum să le fim de ajutor celor care au atâta nevoie de noi. Andra Jitaru, micuța câmpineancă, elevă în clasa a IV-a, revine în atenția noastră cu ambiția ei de a-l ajuta pe Gabi Popa să iasă învingător dintr-o luptă dură pe care o duce cu cancerul.

Gabi este tatăl unui prieten bun și coleg de la baschet de-al Andrei, iar suferința micuțului care-și vede părintele chinunindu-se cu durerile, de doi ani încoace, n-a lăsat-o indiferentă.

Gabi, Ștefan și Mihaela Popa

Talentul și credința în Dumnezeu, așa cum îl percepe ea, au determinat-o să picteze icoane pe care să le scoată la licitație, iar banii obținuți să-i doneze în întregime lui Gabi pentru tratamentul costisitor pe care-l urmează.

Până acum, copila a licitat două icoane pe care a obținut câteva sute de lei. O sumă mică în comparație cu costurile enorme la care se ridică procedurile medicale pe care le urmează Gabi Popa, în Germania, și care sunt de aproape 60.000 de euro. Dar acești bani înseamnă enorm prin prisma gestului făcut de numai un copil, o persoană pe care, în mod obișnuit, ai vedea-o axându-se pe activitățile specifice vârstei: joacă, școală…și mai puțin pe ceea ce înseamnă act filantropic.

Dar fetița știe cât prețuiește sănătatea. La cei numai 10 anișori, Andra a făcut o serie de vizite medicilor pentru tot felul de diagnostice. Cel mai recent l-a primit în această lună: început de scolioză. Cu toate acestea, nu s-a gândit nicio clipă la ea, la faptul că părinții abia se descurcă, în această perioadă, cu cheltuielile, că n-au încă banii necesari pentru a o duce la un specialist, ci și-a adus aminte că lupta lui Gabi Popa este una contracronometru.

„ Asupra mea veghează mai mulți îngeri: mami, tati, aici pe Pământ, bunicii, acolo sus în Cer, care vor avea grijă să mă fac bine, însă Gabi are doar un singur înger, pe fiul lui, Ștefan. Este și motivul pentru care am pictat, din nou, un înger. Poate că nu este cea mai reușită pictură, dar este lucrată cu toată dragostea mea și o voi oferi din tot sufletul celui care va licita mai mult pentru ea. Mi-aș dori să le pot oferi mai mult de Iepuraș atât lui Gabi, cât și lui Ștefan, dar forța vindecării, cel mai de preț cadou, stă în mâinile lui Doamne-Doamne“, ne-a mărturisit micuța cu suflet de aur.

Pentru că lupta lui Gabriel Popa nu așteaptă, licitația icoanei (foto), care pornește de la 50 de lei și se desfășoară pe facebook, pe pagina „Pentru Tine!“ și pe site-ul www.promovamprahova.ro,  va dura doar până marți, 21 martie, ora 20.00!

Însă, puteți dona și direct, în contul RO90INGB0000999906112813 deschis la ING Bank, titular – POPA GABRIEL.

Liliana Maxim Minculescu

Foto: sursa facebook

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.