Exclusiv: Regal artistic pe scena filarmonicii ploieştene

Exclusiv: Regal artistic pe scena filarmonicii ploieştene

Filarmonica „Paul Constantinescu” a fost aseară gazda unui concert-recital filantropic de excepţie, unic în peisajul cultural ploieştean. Organizarea evenimentului a aparţinut Fundaţiei Comunitare Prahova, urmând ca fondurile provenite din vânzarea biletelor să fie direcţionate pentru burse pentru tinerii din judeţ, în cadrul fondului de burse „Adoptă o valoare”. Isabela Mihăilă, Director executiv al Fundaţiei, ne-a precizat, înainte de începerea spectacolului faptul că „este o onoare pentru noi, Fundaţia Comunitară Prahova să vă invităm să fiţi alături de noi la acest spectacol. Veţi putea asista la o îmbinare a artelor , pentru că vor fi atât momente de muzică clasică, cât şi proiecţii de film, momente coregrafice şi recitaluri actoriceşti.”

Ideea acestui spectacol a pornit de la artista Emanuela Profirescu Geamănu, laureată a unor concursuri naţionale şi internaţionale de pian, printre care: Concursul Internaţional de Pian, Hyeres, Franţa (locul I); Concursul „Mihail Jora“,  Bucureşti (Premiul Criticii Muzicale şi Premiul „Ludmila Popisteanu“); Concursul Internaţional de Pian U.F.A.M, Paris (Premiul III). „Pe mine m-au ajutat foarte mulţi oameni până în momentul acesta, ca să ajung la nivelul pe care îl am acum profesional şi consider că e rândul meu să împărtăşesc mai departe ceea ce am primit şi de la acest sentiment a pornit proiectul „, ne-a declarat în exclusivitate Emanuela Profirescu-Geamănu.

Pianistei i s-au alăturat în acest demers  Silviu Geamănu, actor la Teatrul „Lucia Sturza Bulandra”, din Bucureşti, cântăreţul de muzică latino-americană Wladimir Pesantez, coregraful Constantin Enache, regizorul Mihai Gheorghe, pianista Doina Staicu şi nu în ultimul rând Florin Chilian, cunoscutul cantautor.

Cei prezenţi în sală s-au putut bucura de momente emoţionante, create cu măiestrie de artişti. Nu putem să nu menţionăm interpretarea sensibilă a melodiei „Zece”, de către Florin Chilian, acompaniat la pian de Emanuela Profirescu Geamănu sau de celebrul tangou din bine cunoscutul film „Parfum de femeie”, interpretat de Wladimir Pesantez.

Siviu Geamănu, care a a oferit publicului momente remarcabile, atât din poezia lui Nichita Stănescu, cât şi din proza absurdului, ne-a mărturisit : „Particip la acest gen de spectacole cu un sentiment de bucurie, în primul rând, pentru că fiecare dintre noi are de-a lungul evoluţiei sale, mai ales în momentul în care are nevoie, unele întâlniri faste, Şi eu şi Emaunela ne-am bucurat de asemenea întâlniri la momentele potrivite. Oameni excepţionali, pedagogi minunaţi, artişti extraordinari şi atunci fireşte, e o bucurie în momentul în care se iveşte ocazia, privilegiul mai degrabă, de a putea returna măcar puţin din cât de mult am primit; să putem face asta şi să bucurăm spectatorii veniţi să asiste la ceea ce am reuşit să realizăm pentru ocazia asta şi mai ales că putem spera că va fi un pic mai bine în urma acestui eveniment pentru nişte copii”, ne-a spus actorul.

Şi artistul Wladimir Pesantez ne-a spus că: ” E o bucurie sa particip la acest gen de spectacole. În primul rând pentru faptul că poţi sprijini oamenii care sunt talentaţi şi dotaţi să meargă mai departe.”

Toate acestea au făcut ca seara de marţi de la filarmonică să fie o seară specială, aşa încât spectatorii  prezenţi în sală au plecat acasă înnobilaţi sufleteşte, datorită prestaţiei artistice de excepţie, la care au  fost părtaşi.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.