Esti tanar si vrei sa-ti deschizi o afacere in mediul rural? Acum statul te finanteaza

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi că 13.000 de tineri fermieri se vor instala în mediul rural printr-o măsură specială din PNDR 2007-2013 şi vor beneficia de fonduri pentru a-şi începe o activitate în mediul rural.
„Astăzi, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) este cel mai accesat program, peste 50% din fondurile aflate la dispoziţia României sunt în conturile fermierilor şi a celor interesaţi. De asemenea, este important de spus că 13.000 de tineri fermieri se vor instala printr-o măsură specială din PNDR 2007-2013 în mediul rural şi vor beneficia de fonduri pentru a-şi începe o activitate în mediul rural”, a precizat, joi, Daniel Constantin, citat de NewsIn.

Ministrul Agriculturii a participat, alături de comisarul european Dacian Cioloş, la conferinţa organizată de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti cu ocazia aniversării a 160 de ani de învăţământ agronomic românesc.

Acesta a subliniat că nevoia de specialişti în domeniul agricol este tot mai mare, atât în domeniul public, cât şi în cel privat.

”Nevoia de specialişti în domeniul agricol este tot mai mare, atât în domeniul public, cât şi în cel privat, numai în 2012 au fost create peste 4.000 de locuri de muncă prin fondurile europene care sunt la dispoziţia României pe zona de dezvoltare rurală. Avem nevoie de capacitatea foarte multor absolvenţi să gestionăm şi să absorbim banii europeni”, a precizat Daniel Constantin.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.