Ediţia a V-a a concursului „Tinerii dezbat” debutează cu faza înscrierilor

Ediţia a V-a a concursului „Tinerii dezbat” debutează cu faza înscrierilor

Cea de-a cincea ediție a concursului național “Tinerii dezbat” a început în această săptămână, cu depunerea candidaturilor, prima selecție având loc la începutul lunii aprilie.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale, școlile interesate să se înscrie la ediția din acest an a concursului își pot depune candidaturile până pe 28 martie inclusiv. În perioada 2-4 aprilie va avea loc etapa județeană, în care se va realiza selecția școlilor înscrise. Urmează, în intervalul 11-13 aprilie, seminarii de formare a profesorilor coordonatori, iar pe 5 mai vor fi anunțate județele care vor găzdui etapa regională, din perioada 16-18 mai.

Etapa națională este programată pentru intervalul 13-15 iunie și va avea loc la Târgu Jiu.

La ediția de anul trecut, șase licee din Prahova s-au calificat la etapa regională, iar unul dintre ele, Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza”, a ajuns până în faza națională, desfăşurată  de Ploiești. Liceul a obținut, atunci, o mențiune în clasamentul pe echipe, deschis de Colegiul Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila, în timp ce ploieșteanca Andra Teodorescu a plecat acasă cu premiul întâi, ocupând primul loc în clasamentul individual al vorbitorilor.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.