Din suflet pentru suflet – Tinerii Voluntari in saptamana voluntariatului.

Familia este prezenţa esenţială, care nu te părăseşte niciodată, privirea blândă a bunicii, surâsul iubitor al mamei, mâna tatălui care îţi oferă siguranță.

Dar cum ramâne cu cei cu care Dumnezeu nu a fost atât de îngăduitor?

Copiii de la Organizaţia Umanitară Concordia, “Casa Eva” şi „Casa Austria”, au avut în această săptămână, o vizită neașteptată din partea Asociației ” Tinerii Voluntari – Valea Călugărească”, pe care i-au întâmpinat cu multă curiozitate și entuziasm.

Prin intermediul acestor vizite,  voluntarii au dorit să readucă bucuria în inima acestor micuți, oferin-du-le un spectacol de muzică, dans, precum și mici daruri constând în jucării, cărticele, reviste şi fructe.

La rândul lor, aceste suflete nevinovate au încântat auditoriu prin scenete și dansuri, reamintindu-ne că în ciuda destinului, sunt și ei copii dornici de atenție și afecțiune.

Vizita s-a încheiat prin discuțiile purtate cu aceștia dar și printr-o poză de grup care să le aducă aminte că în ciuda sorții nemiloase, prin compasiune și efort,  tinerii voluntari pot face diferența.

Timpul a trecut foarte repede, voluntarii cu greu s-au desprins de micuţi, promiţându-le o reîntâlnire.

Activitatea a fost înscrisă în Săptămâna Naţională a Voluntariatului, a fost realizată în colaborare cu: Colegiul Agricol „Gh. Ionescu Siseşti”, Şcoala cu clasele I-VIII Valea Călugărească şi a fost sponsorizată de Revista Cutezătorii.

Virginia Apostol

Presedinte,

Asociatia „Tinerii Voluntari – Valea Calugareasca”


FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.