De vorbă cu actorul Silviu Geamănu

De vorbă cu actorul Silviu Geamănu

Aflat la Ploieşti, pentru spectacolul-recital filantropic „Emanuela Profirescu Geamănu şi invitaţii săi”, Silviu Geamănu, actor la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”, din Bucureşti, a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări. Actorul a terminat Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, în 1992, la clasa profesorilor Olga Tudorache şi Adrian Pintea, fiind coleg de generaţie cu Ilinca Goia, Cristian Iacob, Bianca Brad, Sorin Cociş.

Reporter: Cu ce sentiment aţi participat la acest spectacol?

Silviu Geamănu: Particip la acest gen de spectacole cu un sentiment de bucurie, în primul rând, pentru că fiecare dintre noi are de-a lungul evoluţiei sale, mai ales în momentul în care are nevoie, unele întâlniri faste, Şi eu şi Emanuela ne-am bucurat de asemenea întâlniri la momentele potrivite. Oameni excepţionali, pedagogi minunaţi, artişti extraordinari şi atunci fireşte, e o bucurie în momentul în care se iveşte ocazia, privilegiul mai degrabă, de a putea returna măcar puţin din cât de mult am primit; să putem face asta şi să bucurăm spectatorii veniţi să asiste la ceea ce am reuşit să realizăm pentru ocazia asta şi mai ales că putem spera că va fi un pic mai bine în urma acestui eveniment pentru nişte copii.

Reporter: Pentru că aţi pomenit de întâlniri faste, cred că tot o întâlnire fastă a fost şi întâlnirea cu Doamna Olga Tudorache şi Adrian Pintea.

Silviu Geamănu: Da! Cu fiecare în parte. Nu am cum să uit pe nimeni, începând cu primul meu mentor, tot un mare actor, Petre Gheorghiu. Dumnezeu să-l ierte! Minunat artist… şi continuând cu toţi ceilalţi, pe care nu am timp să-i pomenesc acum.

Reporter: În ce piese vă putem vedea acum la teatru?

Silviu Geamănu: Mă pot vedea deocamdată în „La grande magia”, „Mamouret” şi „Voiajul Domnului Perrichon”. Suntem în pregătire cu o piesă în două personaje, „La metrou”, aparţinând unui mare dramaturg şi scenarist Cormac  McCarthy, după care s-a făcut un film celebru „The sunset limited”, pusă în scenă de un regizor tânăr Daniel-Ionuţ Grigore Simion. La această piesă mă bucur de prezenţa şi  de lucrul împreună cu bunul meu coleg şi prieten Adrian Ciobanu. Aşadar vă aşteptăm cu drag, în momentul când premiera va vedea cu bine lumina zilei, să sperăm, sau a serii mai exact. Iar dacă fireşte, dacă se va ivi ocazia de a repeta acest gest  din seara asta, cu mare drag, vorbesc şi în numele colegilor mei.

Reporter: La ce alte proiecte lucraţi în această perioadă, dincolo de teatru?

Siviu Geamănu: Mă mai ocup de un scurt metraj. Şi mai am alte gânduri şi proiecte care ţin mai degrabă de scris, de scenaristică şi bine, mai am un proiect să învăţ mult mai bine spaniola şi chitara, dacă s-ar putea, fireşte tot cu ajutor.

A consemnat: Monica BOSTAN

Foto: Andrei Georgescu

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.