De Prahova nu se trece! Păzitorii „Porții Vinului“, la datorie, între 9-10 iulie!

De Prahova nu se trece! Păzitorii „Porții Vinului“, la datorie, între 9-10 iulie!

Prahova va fi și în acest an cel mai bine păzit județ. Sute de exemplare canine vor defila în weekendul 9-10 iulie, în Parcul Memorial “Constantin Stere” Ploiești (zona fostei plaje de la Bucov) în cadrul celei de-a V-a ediții a Cupei “Păzitorii Porții Vinului”.

cupa ppv2 cupa ppv4Evenimentul se adresează, deopotrivă, crescătorilor de câini de rasă, dar și iubitorilor de animale, care sunt dornici să admire cei mai frumoși prieteni necuvântători ai omului, veniți din peste zece țări, printre care amintim Rusia, Franța, Polonia, Bulgaria, Ucraina, Italia, România, state cu tradiție în organizarea unor astfel de expoziții.

În cadrul dublei expoziții CACIB vor fi admirate și jurizate, totodată, 150 de rase reprezentând cele zece grupe ale Federației Chinologice Internaționale. Corpul de arbitri este unul internațional (România, Austria, Polonia) și reprezentat de crescători și specialiști în domeniul jurizării canine. Fiecare membru are în spate experiența mai multor expoziții de profil mondiale și europene. Aceștia vor avea de punctat de la clasele baby (3-6 luni) până la cele de campioni.

marian d„Evenimentul este unic în Prahova și este organizat annual, la începutul lunii iulie. Pe lângă promovarea zonei noastre, scopul unui astfel de concurs este și cel de realizare al selecție și acordare a calificativelor pentru dreptul de montă, precum și ierarhizarea câinilor în funcție de rasă, grupă, din cele zece omologate de Federația Chinologică Internațională, până la aleregrea exemplarului «best in show»“, ne-a declarant Marian Drăgănescu (foto), arbitru international și președintele Asociației Chinologice “Semper Fidelis” Prahova.

Pe lângă concursul propriu-zis, vor avea loc demonstrații de dresaj canin și agility.

Și pentru că este binecunoscută relația dintre copii și câini, și la această ediție vor fi organizate ateliere de creație, constând în desenarea sau compunerea unei povești/poezii unde cel mai bun prieten fără grai al omului să fie subiectul principal. Micuții care vor fi prezenți la aceste activități vor fi recompensați cu premii-surpriză.

cupa ppv3 cupa ppv

Prezenți la eveniment vor fi și fotografii de la FotoClub Ploiești care vor capta cele mai frumoase imagini atât cu concurenții, cât și cu spectatorii.

Organizatorii Cupei “Păzitorii Porții Vinului” 2016 sunt: Asociația Chinologică “Semper Fidelis” Prahova, Primăria Ploiești, Parcul Memorial “Constantin Stere”, în parteneriat cu Royal Canin și FotoClub Ploiești. Lista celor care doresc să sprijine astfel de acțiuni care fac cunoscut județul nostru pe plan internațional rămâne deschisă!

Liliana Maxim
Foto de la Cupa Păzitorii Porții Vinului 2015

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.