Cursuri gratuite in constructii

Proiectul PICAS (Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de muncă în sectorul construcțiilor) este un proiect strategic destinat șomerilor și altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Proiectul este implementat prin intermediul a 4 centre regionale: București, Brașov, Galați și Iași. La aceste centre se pot adresa persoanele interesate din următoarele județe: Brașov, Brăila, Sibiu, Mureș, Călărași, Teleorman, Prahova, Ilfov, Galați, Constanța, Buzău, Neamț, Suceava, Bacău, Iași și Municipiul București.

Principalele servicii oferite de centrele PICAS sunt:

  • Organizarea de cursuri de calificare, recalificare și perfecționare;
  • Certificarea competențelor obține pe alte căi decât cele formale;
  • Formare în utilizarea calculatorului și a Internetului;
  • Consiliere în căutarea unui loc de muncă;
  • Intermedierea angajării în sectorul de construcții.

 

Prin intermediul proiectului PICAS vor fi calificate, recalificate sau perfecționate cel puțin 480 de persoane. Participarea la cursurile de calificare este gratuită. Mai mult, persoanele care vor participa la aceste cursuri vor primi burse pe perioada derulării cursurilor și li se vor deconta cheltuielile de transport dacă se vor deplasa din alte localități.

De asemenea, alte 100 de persoane vor beneficia de recunoașterea competențele anterior dobândite. Este vorba de persoane care au învățat o meserie la locul de muncă, în țară sau străinătate, dar care nu au o diplomă sau un document care să le ateste competențele astfel dobândite și din această cauză au dificultăți în obținerea unui loc de muncă.

Proiectul centrelor PICAS este implementat de către un parteneriat între Fundația Casa de Meserii a Constructorilor, un partener transnațional, compania Sempla din Italia și Agenția Națională de Ocuparea Forței de Muncă.

Inscriere la urmatoarele cursuri :

Tinichigiu sisteme de acoperişuri şi învelitori

Sudor geomembrane

Tehnician devize şi măsurători în construcţii

Montator faţade şi pereţi cortină

Montator materiale geotextile şi geocompozite

Manager Proiect

Izolator hidrofug

http://www.picas.ro/ro_RO/web/picas/cursuri-gratuite

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.