Crosul Tocilarilor 2012

La inceputul lunii iunie, va avea loc Crosul Tocilarilor, cros ce scoate in evidenta sensurile cuvantului “tocilar”. Acesta va avea loc in incinta Colegiului National “Mihai Viteazul” Ploiesti si la Sala Sporturilor “Olimpia”. Crosul este organizat de Clubul de Voluntariat in colaborare cu Asociatia elevilor, ambele ale acestui colegiu sub indrumarea domnului profesor Gelu Hanganu.

Pe parcursul crosului vor avea loc dezbateri pe teme legate de intelesurile acelui cuvant rostit inca din cele mai mici clase, cuvant ce a ajuns, astazi, sa poarte o incarcatura simbolica profunda: “tocilar”. Organizatorii principali (Casandra Halip si Oana Bazavan) vor sa scoata in evidenta insemnatatea adevarata a acestui cuvant. Acestia vor sa aduca de aceeasi parte a baricadei toate tipurile de tocilari, de la tocilarul propriu-zis, cel care isi invata lectiile pe dinafara, si pe cei care stau pe calculator si ajung sa toceasca tastatura sau cei care isi tocesc pantofii la cumparaturi. De asemenea, organizatorii vor pregati o varietate de activitati si surprize pentru participanti. Ultima decada se va desfasura la Sala Sporturilor “Olimpia” unde va avea loc crosul propriu-zis.

Aceasta este prima editie in formatul actual al Crosului Tocilarilor. Acest cros se va realiza pentru a diferentia si a evidentia sensurile cuvatului “tocilar”. Tocilarul traditional era acea persoana care invata mecanic o lectie; astazi, notiunea pare sa se fi largit, fiind numit “tocilar” premiantul clasei sau cel care citeste mai mult decat ceilalti. Totodata, este captat si sensul propriu-zis al cuvatului si anume: uzura anumitor obiecte.

Theodora Besoiu

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
  1. Felicitari, Theo pentru un articol reusit! La cat mai multe! Informarea conteaza!:*

    Reply
  2. Felicitari pentru un articol reusit, Theo! La mai multe! Informarea conteaza!:*

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.