8 Martie-Simbol al feminităţii

În data de 4 martie 2012 în comuna Vâlcaneşti din jundeţul Prahova a avut loc cea de-a XIX a ediţie a spectacolului „8 Martie-Simbol al feminităţii”, dedicat zilei femeii.

Deşi data de 8 pica joi, Caminul Cultural al comunei Vâlcaneşti a preferat ca evenimentul să se desfăşoare în data de 4 pentru a face posibila participarea atât elevilor cât şi al mamelor.

În cadrul programului s-au desfăşurat dansuri moderne şi populare, recitări şi interpretări ale cântecelor dedicate mamelor. Ca invitat de onoare a fost Ansamblul „Codruleţul”al Casei de Cultura Comarnic, ce are un parteneriat de 3 ani cu Ansamblul „Brâuleţul” al comunei Vâlcaneşti. Acest parteneriat constă in schimbul de experienţă între cele doua grupuri, cât şi deplasări comune în ţara, la diferite spectacole.

Pe scena, au prestat elevi începând cu clasele a IIa pana la a XIIa, dar deasemenea, alături de aceştia au fost domnii învăţători şi profesori, fară contribuţia cărora evenimentul nu ar fi avut loc. Motivul principal pentru care copii se implică in aceste activităţi este pasiunea pentru muzică şi dans, dar şi diferitele deplasări în mai multe locuri din ţară stimuleaza dorinţa acestora de a-se pregătii şi de a face parte dintr-un grup.

Pentru acest spectacol nu a avut loc o pregătire propriu-zisă a programului, participanţii antrenându-se în fiecare duminică în vederea apariţiei posibilelor invitaţii la diferite evenimente, drept pentru care au tot timpul ceva gata de arătat.

Din punct de vedere al intensităţii interesului stârnit de către reprezentaţii, aceasta a variat în funcţie de categoriile de vârsta. Mamelor cel mai mult le-au plăcut melodiile dedicate lor şi deasemenea dansurile copiilor din şcoala primară, pe când tineretul a apreciat mai mult dansurile moderne realizate atât de către fetele din Vâlcaneşti, cât şi de cele din Comarnic.

Spectacolul dedicat zilei mamei datează în comuna Vâlcaneşti încă din anul 1990. Deşi trebuia să fie la cea de-a XXIIa ediţie, din cauza faptului că în decursul a doi ani comuna nu a beneficiat de Cămin Cultural, evenimentul se află la cea de-a XIXa ediţie, fiind deja o tradiţie respectată, aducând un omagiu femeii mamă din an in an.

Miclea Daiana

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
  1. Radu Alexandra 09/03/2012, 08:49

    Foarte interesant articolul! Felicitari autoarei!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.