Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”, 150 de ani de la nașterea marelui savant.

Istoricul Nicolae Iorga este un titan al al științei universale. El a fost un dar al lui Dumnezeu nu numai pentru România, ci și pentru cunoașterea unei lumi întregi. Dar Iorga a trăit intens pentrubnoi, românii și a reușit să pună pe scena mondială, istoriografia noastră. Marele istoric a fost deschizător de drumuri în dragostea de neam, în scrierea istoriei românești. Fără Iorga, istoria acestui neam ar fi fost un gol imens în sufletele noastre.
Consiliul Județean Prahova, împreună cu Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată orgenizează, în perioada 28-30 mai, la Vălenii de Munte, Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”, la 150 de ani de la nașterea marelui savant român. Acest eveniment se va realiza în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești, Muzeul Nicolae Iorga din Vălenii de Munte și Primăria Vălenii de Munte. Parteneri media vor fi Radio România Actualități,
Evenimentul istoric, Ancheteonline și Incisiv de Prahova.
Cu această ocazie vor ține conferințe despre Nicolae Iorga, cercetători de la Academia Română, istorici de la Universitatea București, oameni de cultură, ziariști și editori de cărți. De asemenea, Muzeul de Istorie și Arheologie loiești, la Casa Memorială din Vălenii de Munte va organiza expoziția ”O viață de om așa cum a fost”.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.