Concursul Regional de Dans Clasic şi Contemporan “Lebăda de cristal”, ediţia aII-a

Concursul Regional de Dans Clasic şi Contemporan “Lebăda de cristal”, ediţia aII-a

Sâmbătă 29 martie 2014 va avea loc la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, începând cu ora 11.00, Concursul Regional de Dans Clasic si Contemporan “Lebăda de cristal”, ediţia a 2-a, organizat de Palatul Copiilor, Municipiul Ploieşti şi Fundaţia „Adolescenţa”. Scopul acestui eveniment de anvergură este de a aduce în atenţia comunităţii ploieştene frumuseţea dansului cult şi rolul său în educaţia estetică a tinerilor.
În contextul în care astazi dansul clasic este prea puţin cunoscut, iar limbajul şi eleganţa sa sunt prea puţin înţelese în rândul tinerilor, organizatorii îşi propun să contribuie în mai mare măsură la promovarea si conservarea stilului de dans academic şi a ethosului său specific, alaăuri de celelalte genuri cunoscute publicului.
Secţiunea I a concursului este destinată iubitorilor Dansului Clasic, care pot participa cu variatii aparţinând repertoriului universal al baletului romantic. La Secţiunea a II-a, Dans contemporan/Modern, pot fi înscrise lucrări coregrafice originale care utilizează tehnicile de dans modern aparţinând începutului de secol XX, sau actuale. Cea de-a III-a secţiune este dedicată dansurilor de inspiraţie folclorică, inclusiv etno stilizate, ceare transfigurează într-o manieră modernă elementele specifice dansurilor naţionale. În cadrul secţiunii a IV-a pot fi prezentate piese de show-dance, gen ce permite existenţa unei poveşti, utilizarea elementelor cu caracter acrobatic, a obiectelor scenografice sau a altor elemente care favorizează conturarea unei idei regizorale. Secţiunea a V-a îşi propune să readucă sub lumina reflectoarelor genul spectacolelor Broadway, cabaret, music-hall, toate stilurile prezente odinioară în teatrele de revistă şi muzicale.
La această competiţie pot participa solişti dansatori şi ansambluri, elevi ai cluburilor sau şcolilor de stat sau private din regiunea de sud-est a României, care frecventează în timpul liber cursuri de dans la nivel de iniţiere sau avansat. Câştigătorii vor primi medalii şi trofee, precum şi premii speciale oferite de organizatori.
Sunt gata pentru startul competiţiei aproximativ 300 copii şi tineri din Prahova, Constanţa, Bucureşti, Târgovişte şi Braşov. Printre participanţi se numără Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Centrul Cultural „I. Manu” Otopeni, Studio-ul Coregrafiec „Reverence” din Bucureşti, Şcoala Educa din Bucureşti, Asociaţia Cultural – Educativă Attitudine şi Studio de Balet „Melinda”, din Constanţa, Studio de Dans Valleriana din Târgovişte, şi nu în ultimul rând Palatul Copiilor Ploieşti
Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la ora 17.00 şi va fi deschisă cu o gală de balet oferită de liceele de coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti şi „Regina Maria” din Constanta.

Coordonatorii de proiect sunt profesorii Alina si Robert Zahariuc, alături de  director Constanţa Vică, de comitetul de părinţi şi de reprezentanţii fundaţiei „Adolescenţa”. Juriul va fi format din profesionişti ai dansului şi va fi prezidat de  profesor Doina Craciun, de la Liceul de Coregrafie Bucureşti.

sursa: teatruploiesti.ro

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.