Concursul Naţional de Interpretare si Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu” a ajuns la cea de-a XX-a ediţie

Concursul Naţional de Interpretare si Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu” a ajuns la cea de-a XX-a ediţie

In zilele de 12-15 decembrie a.c., oraşul Ploieşti găzduieşte cea de-a XX-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare si Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu”, prestigioasă manifestare muzicală organizată de către Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” – Secţie a Muzeului Judeţean de Istorie si Arheologie Prahova, impreună cu Filarmonica „Paul Constantinescu” din localitate, cu sprijinul direct si generos al Ministerului Culturii, Consiliului Judeţean Prahova, Prefecturii si Primăriei Municipiului Ploieşti, Centrului de Excelență al UNMB, Colegiul de Artă „Carmen Sylva ” Ploiești, potrivit unui comunicat de presă al  Muzeului Judeţean de Istorie si Arheologie Prahova.
Concursul este deschis celor mai talentaţi elevi şi studenţi care studiază vioara, violoncelul, pianul, canto clasic si compoziţia muzicală de la școlile, liceele si facultătile de muzică din Romania si Republica Moldova.
La actuala ediţie s-au inscris peste 80 de candidaţi din principalele centre de cultură ale tării și din Republica Moldova.
Juriile de specialitate pentru cele cinci secţii ale concursului, sunt alcătuite din personalităţi marcante ale artei interpretative si creaţiei muzicale româneşti.
La Secţia vioară, preşedintele juriului este prof univ.dr.Octavian Raţiu –Disciplină Instrumente cu coarde de la U.N.M.B.; la Secţia pian preşedintele juriului este dr. Ilinca Dumitresu – solist concertist de stat ; la Secţia violoncel, în funcţia de preşedinte a fost desemnat prof.univ.dr.Marin Cazacu-solist concertist, iar la Secţia canto, celebra soprană Silvia Voinea – prof.univ.dr.la U.N.M.B.
Pentru Secţia de Compoziţie muzicală, juriul are la cârma sa pe preşedintele de onoare al concursului, prof. univ. dr. Dan Buciu – rectorul onorific al Universitatii Naţionale de Muzică Bucureşti, secretar al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.
Deschiderea concursului are loc Vineri, 12 decembrie a.c., ora 10.00, la Muzeul „Paul Constantinescu” din Ploieşti, iar festivitatea de închidere si Gala laureaţilor, Duminică, 14decembrie a.c., ora 11.00. la Filarmonica „Paul Constantinescu”-Ploiești
Intrarea liberă.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.