Classic Is Good… la Sinaia Forever! Festivalul „superlativelor“ vă așteaptă în weekend-ul 6-8 octombrie

Classic Is Good… la Sinaia Forever! Festivalul „superlativelor“ vă așteaptă în weekend-ul 6-8 octombrie

Este toamnă, este Sinaia Forever! Vorbim despre festivalul care vine an de an cu un concept nou, original și care își propune, cu fiecare ediție, să fie un eveniment al superlativelor. „Cel mai mare“, „cel mai popular“, „cel mai dinamic“, „cel mai cu bun-gust“ etc, toate sunt atributele acestui festival care reușește să atragă, an de an, zeci de mii de turiști, printre care regăsim și un număr impresionant de vizitatori străini. Așteptările sunt aceleași și pentru weekend-ul 6-8 octombrie, când tonul distracției va fi dat de pe Valea Prahovei!

În acest an, Sinaia Forever se bazează pe CLASIC, despre care știm că este veșnic la modă , sobru, dar elegant, plin de poveste și mister și care reușește să treacă de toate barierele de timp și spațiu.

Pentru totdeauna, tu ești Sinaia! Vino la Festivalul care îți aduce în față această nouă provocare. Sinaia este permanent în plină schimbare, dar întotdeauna își va păstra eleganța și sobrietatea”, susține Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, despre evenimentul care celebrează povestea oamenilor și locului.

Se vor îmbina clasicul, ce a definit acest oraș încă din cele mai vechi timpuri, cu atmosfera de spirit liber a Festivalului.  Străzile orașului, Castelul Știrbei-Muzeul Orașului, Casino-ul și Parcul Dimitrie Ghica, vor face parte din povestea acestui an.

Și în acest an, turiștii vor avea de trecut niște porți pentru a fi purtați în locuri dintre cele mai diverse, cu preocupările specifice, care vor acoperi toate cerințele și preferințele.   

Porțile și tărâmurile Festivalului          

„Povestea acestui an începe odată cu trecerea prin prima poartă, a iernii, care îi aduce în prim-plan pe neînfricații daci și obiceiurile lor. Tot aici meșteșugarii de la Muzeul Țăranului Român ne vor arăta arta cioplitului, pielăriei, sticlăriei… De asemenea, copiii vor fi încântați să se joace și să asiste la spectacole alături de Teatrul Ancuța. Magia Copilăriei va fi completată de Magician care va prezenta un show interactiv cu trucuri năstrușnice și îi va uimi pe toți cu baloanele sale pe care le va modela în cele mai deosebite forme.  

Când vom trece prin a doua poartă,multicoloră, a primăverii, atmosfera se va încălzi, iar buna-dispoziție va fi adusă de artiștii de street entertainment Hangdrum și Barbarosa. Tot aici ne lăsăm învăluiți de magia dansului – balet, tango, vals…

La cea de-a treia poartă, se instalează vara, care aduce cu ea momente inedite – trupa Eyedrops și statuile vivante ale actorilor de la Masca. În locul special amenajat pentru producătorii locali îi veți întâlni pe sinăienii care reprezintă prin munca lor o parte din tradițiile locale. 

Aproape de Parcul Dimitrie Ghica, poarta toamnei face trecerea spre  Sinaia Smart City. Realiatea virtuală și aplicațiile mobile ne arată cum poate fi un oraș sustenabil.   

 Pe scena amplasată în mijlocul parcului îi vom asculta în prima seară, vineri 06 octombrie, pe Vescan, Irina Rimes, Mihail și Vunk, iar sâmbătă 07 octombrie pe Eyedrops, Alexandra Ușurelu, Alternosfera și Voltaj.

Noptile vor fi luminate în diferite locuri de “Dragonii” trupei Crispus care  vor îmblânzi focul cu spectacole incendiare pe toată durata Festivalului.

 Pe cele zece ecrane gigant amplasate pe B-dul Carol I vei vedea “Smile of Sinaia”. De asemenea vor rula și imagini cu orașul, prezentat în diverse ipostaze surprinse pe parcursul celor 4 anotimpuri, 365 de zile din viata urbană“, ni se precizează în comunicat remis de către Primăria Sinaia.

Festivalul, văzut din culise!

Ceea ce însă nu se vede este munca din spatele unui astfel de eveniment, unde găsim un grup de câțiva oameni din cadrul Primăriei Sinaia și instituțiilor subordonate Consiliului Local al orașului. Acești „câțiva“ nu înseamnă oameni mulți, dar sunt persoane care an de an gândesc, cu săptămâni bune înainte, conceptul care să definească cel mai mare eveniment al anului de pe Valea Prahovei, petrecând zeci de ore, multe dintre ele peste program (în timpul lui au de rezolvat problemele administrative), pentru a le oferi vizitatorilor un eveniment original, unul în care artiștii din toate domeniile de activitate să-și găsească un loc, să fie văzuți, promovați. Este drept, în ultima fază, li se alătură și voluntarii. Este o echipă mică, dar isteață, harnică, pasionată și, de multe ori, răsplătită de publicul larg, după un altfel de eveniment, cu „mi-a plăcut“ sau… „n-a fost cine știe ce. Se putea și mai bine!“.

Sunt trei zile de festival! Va fi, într-adevăr, aglomerație spre munte, dar de ea vom avea parte și fără acest eveniment. Mergeți să vă bucurați de Sinaia, de festival și să vă minunați de ceea ce poate face omul atunci când pune suflet și un pic de creier în munca sa!

Liliana Maxim Minculescu

Sursa foto: facebook Primăria Sinaia

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.