Campionatul de voluntariat a renovat un stadion

Voluntarii Petrom au desfasurat sambata, 20 octombrie, ultima actiune din cadrul celei de-a doua editii a ”Campionatului de voluntariat”. Prin acest proiect, Petrom isi incurajeaza angajatii sa se implice in actiuni de voluntariat in comunitatile in care desfasoara operatiuni.

Voluntarii Petrom ameanjeaza terenul de rugby 60 de angajati ai companiei, impreuna cu jurnalisti, bloggeri, oameni din comunitate si reprezentanti ai autoritatilor locale au reamenajat stadionul de rugby al clubului sportiv Aurora Baicoi. Voluntarii au reconditionat vestiarele si dusurile, au montat porti noi, au vopsit gardul si tribunele si au ecologizat stadionul, pentru a le oferi celor peste 100 de juniori, membri ai clubului, conditii mai bune de antrenament.

La finalul activtitatilor, toti cei prezenti au participat la ateliere de initiere in rugby, sustinute de antrenori ai Federatiei Romane de Rugby si au asistat la un meci demonstrativ intre doua echipe nationale de juniori.

Ca si celelalte actiuni din cadrul campaniei de voluntariat, implicarea Petrom a venit în urma unor analize a nevoilor comunitatii si a consultarii cu reprezentantii locali: autoritati, ONG-uri, cetateni etc.

Rezultatele ‘Campionatului de Voluntariat’ 2012

Voluntarii Petrom vopsesc gardul stadionului de rugby Cea de-a doua editie a „Campionatului de Voluntariat’ s-a desfasurat in cinci comunitati. Astfel, la Corbu (Constanta), voluntarii au ecologizat 3 km de plaja; la Clejani (Giurgiu), au organizat primul Festival de Traditii si Mestesuguri. La Schela-Negrea (Galati), angajatii Petrom au amenajat primul loc de joaca pentru copii, iar la Zemes (Bacau) au organizat in premiera o competitie de mountain-biking.

Printre rezultatele obtinute la aceasta editie se numara:

  • Peste 400 de voluntari implicati
  • 650 de kilograme de deseuri colectate de pe plaja Corbu si trimise spre reciclare
  • Peste 1.000 de participanti la primul festival de mestesuguri si traditii din Clejani
  • Echipa de rugby a clubului Aurora Baicoi Peste 200 de copii din Negrea (Galati) se bucura de primul loc de joaca din localitate
  • 130 de ciclisti au participat la prima editie a competitiei de mountain-biking din Zemes, punand orasul pe harta competitiilor cicliste din Romania
  • Peste 100 de tineri inscrisi la Clubul Sportiv Aurora Baicoi isi pot desfasura antrenamentele in conditii decente.

Material realizat de Andreea Giuclea, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.