Bujor Nedelcovici la Ploieşti

Cunoscutul romancier Bujor Nedelcovici îşi va prezenta mâine 7 iunie, la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga”, cea mai recentă creaţie a sa „Jurnalul unui cântăreţ de jazz ”, care prezintă povestea vieţii dominate de singurătate a unui artist.Volumul a fost lansat, recent, şi la Târgul de Carte „Bookfest” de la Bucureşti şi a beneficiat de prezentări ale criticilor literari Alex Ştefănescu şi Mircea Martin.

Născut la 16 martie 1936 la Bârlad, a absolvit în 1959 Facultatea de Drept din Bucureşti. A fost avocat la Baroul de Avocați din Ploieşti, de unde a fost radiat din motive politice (după arestarea tatălui), fiind obligat să muncească timp de 12 ani pe diverse șantiere și uzine din țară: Bicaz, Brașov, București.

Din anul 1987 alege calea exilului, trăiește la Paris, unde continuă să scrie. Susține un ciclu de conferințe în Statele Unite ale Americii și publică în Canada (La Revue Cité Libre) eseul Întâlnirea cu secolul al XXI-lea. Din 1987, face parte din colegiul de redacție al revistei Esprit, unde publică articole și eseuri.

 

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.