Best Radio Central – dovada ca se poate

 O şcoală din judeţul Prahova se numără printre marii câştigători ai Şcolii lui Andrei 2012, ediţia mai-iunie.

Şcoala Centrală cu clasele I-VIII din Câmpina se numără printre cele 10 echipe câştigătoare ale concursului de proiecte eco-civice Şcoala lui Andrei
Proiectul câştigător „Best Radio Central”, înscris de echipa „Centraliştii” şi-a propus să înfiinţeze un post de radio online care va transmite zilnic emisiuni educative realizate de tinerii jurnalişti din şcoală.
Echipa va primi finanţare de 5000 de euro din partea Petrom pentru transformarea proiectului în realitate. De asemenea, elevii şi profesorul coordonator vor participa în Tabăra din Ţara lui Andrei.
Concursul de proiecte eco-civice Şcoala lui Andrei 2012, ediţia mai-iunie, a adunat peste 150 de aplicații, înscrise de peste 4000 de elevi și 238 de profesori din şcolile generale din România. Câștigătorii vor primi premii în valoare totală de peste 300.000 de Euro.
Anul acesta, Școala lui Andrei se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Bucureşti, 26 iunie 2012 – În 2012, competiţia Şcoala lui Andrei a revenit sub forma a două ediţii. Prima dintre ele s-a incheiat pe data de 21 iunie, odată cu desemnarea a 20 de echipe câştigătoare. Participanţii primei ediţii a Şcolii lui Andrei 2012 vor primi premii în valoare de peste 300.000 de Euro: finanţări pentru implementarea proiectelor, kit-uri multimedia, laptop-uri pentru profesorii coordonatori precum şi participare în Tabăra din Ţara lui Andrei.
„Cu fiecare an, Şcoala lui Andrei ne reconfirmă că merită să investim în viitor, în proiectele şi idealurile copiilor din comunităţile din România. De la şcoli de jurnalism, la mici iniţiative antreprenoriale, cele peste 150 de înscrieri din acest an ne demonstrează că inventivitatea copiilor şi a profesorilor coordonatori reprezintă un pas important pentru a crea valoare în comunităţi. Le mulţumim tuturor voluntarilor cu idei – fie ei profesori, elevi sau parteneri – şi le urăm mult succes în implementarea proiectelor care vor transforma lumea de mâine într-un loc mai bun”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relații Comunitare Petrom.

sursa si detalii: ph-online.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.