Avem o anticafeanea in Ploiesti

Avem o anticafeanea in Ploiesti

Știu, pare incredibil că în orașul nostru industrial și gri a răsărit o luminiță. Nu e situată în buricul orașului, nici măcar într-o zonă foarte circulată, ci stă așezată discret pe fosta stradă Partizani. Nu e încă țiplă, gresia are încă urme de lavabilă, ușa de la intrare, din termopan, te duce cu gândul la o instituție publică, grădina e neamenajată, iar finisajele – ei bine, nu prea există. Dincolo de toate acestea, care cu siguranță își vor găsi, treptat, rezolvarea firească, m-a bucurat însăși existența unui astfel de colț în Ploiești. Spațiile sunt vesele și luminoase, oamenii primitori : Liviu, tipul de la intrare, pare pus pe treabă, cu experiență managerială și entuziasm, iar la bar nu am văzut nereguli.

Punerea în practică a ideii de anticafenea vine într-un context ciudățel, în care ploieștenii merg în aceleași locuri, fac aceleași lucruri, atârnând de banalitatea unui ritm sacadat, monoton și cu miros de lâncezeală.

Cititorule, de ce ai veni la New Experience Anticafe, locul în care stai o oră și ai la discreție apă, suc, biscuiți și cafea pentru fabuloasa sumă de 10 lei ? Pentru că, cititorule, ești prin oraș și se întâmplă să ai o oră sau mai multe, pe care dorești să le fructifici. La anticafenea nu mergi să bârfești pițipoanca de la etajul doi, care merge pe tocuri la două noaptea și te trezește din vise, nici pe soacra ta, care a uitat să-și adune criticile într-un vas de cristal cu cheie de fier, nici pe iubi care te plictisește, nici pe autreiubi care ți-a umblat în telefon și ți-a distrus viața. La anticafenea nu te duci să vorbești cu alții, ci te duci să vorbești cu tine, luând cărțile la rând și descoperind chestiuni despre a căror existență nu aveai habar. La anticafenea mergi să te instruiești, să devii mai om, să cunoști,  să recunoști, să desenezi noi trasee, să cumperi clipe cu folos, toate acestea cu o cafea la bord, o apă, un măr.Anticafenea Ploiesti

sursa si detalii: http://charismapr.ro/s-a-deschis-prima-anticafenea-din-ploiesti/

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.