Au dăruit și au primit înzecit! Cei patru membri ai familiei Jitaru, din Câmpina, au găsit cheia către casa de vis

Au dăruit și au primit înzecit! Cei patru membri ai familiei Jitaru, din Câmpina, au găsit cheia către casa de vis

Am spus de multe ori că-s jurnalist de „modă veche“, așa cum m-a format „profa’“ mea, Iulia Roșca. Unul care umblă cu agenda la el, care ascultă, care întreabă, care încearcă să găsească acel altceva…, unul care „sapă“ atunci când simte că în spatele unor cuvinte sau acțiuni se poate afla un subiect bun, mai ales în domeniul social. Și asta pentru că acolo sunt problemele reale, ale omului de rând, acolo sunt bucuriile și necazurile, acolo sunt realizările, dar și neajunsurile, acolo suntem noi toți înainte de a fi inginerul X, doctor Y, mecanicul renumit etc.

Am avut de-a lungul timpului multe satisfacții, dar cea mai mare cred că a venit, în acest an, după vreo 13 ani de presă. Și totul a pornit de la un text al Andreei Jitaru, postat pe facebook, o voluntară activă și extrem de implicată a Grupului „Pentru Tine!“. Un text scris de ea, unul al propriei dureri, mi-a trezit mie, dar și soțului meu niște semne de întrebare. Ușor-ușor, am aflat că voluntarul nostru are o poveste de viață la care nu te-ai gândi nicio secundă! N-am putut scrie imediat despre încercările Andreei și-ale familiei ei. Am așteptat acel moment în care să trec peste impactul emoțional puternic și să așez cuvintele. Acel moment a fost unul în care am scris plângând, dar în care am sperat din tot sufletul ca viața lor să se schimbe. CITEȘTE AICI POVESTEA!

Și s-a întâmplat. Textul a trecut granițele site-ului www.promovamprahova.ro, a fost citit de echipa „Visuri la cheie“, iar imposibilul a început să devină posibil pentru o familie frumoasă, o familie pe care am cunoscut-o cu toții într-o seară de miercuri, când povestea le-a fost difuzată pe PRO TV.

Au dăruit și au primit! Au oferit din puținul lor material, dar din sufletul lor mare și au primit, la rândul lor, o casă de vis în care să nu mai simtă povara greutăților, în care să-și permită să spere, să se bucure, să creadă că atunci când crezi cu tărie în ceva, atunci să fii sigur că ți se va întâmpla.

Ne dorim ca în calea noastră să ne apară cât mai des astfel de oameni care ne sunt o adevărată lecție de viață!

Liliana Maxim Minculescu
Foto: Emil Dico

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.