Asociaţia Habitat For Humanity Romania va construi 12 locuinţe in Ploiesti

Astazi ,  joi, 1 iulie a.c., Primaria Ploiesti a semnat “Protocolul de colaborare” cu Asociaţia Habitat For Humanity Romania.

Asociaţia Habitat For Humanity Romania va construi 12 locuinţe (3 cvadruplex-uri) pe terenul propietate a municipiului Ploieşti, care vor fi situate pe strada Ghighiului nr. 2 şi care vor fi destinate persoanelor aflate în condiţii sociale dificile.

Conceptul fundamental al acţiunilor desfăşurate de către Asociatia Habitat For Humanity Romania este de a dezvolta voluntariatul şi implicarea membrilor comunităţii.

Selecţia familiilor care vor beneficia de aceste locuinţe va fi facută de către o comisie mixtă formată atât din consilieri locali cât şi din reprezentanţi ai  Asociaţiei Habitat For Humanity.

Durata colaborării este de trei ani de la data semnării protocolului, cu posibilitate de prelungire.

Asociaţia Habitat For Humanity a derulat proiecte asemănătoare în mai mute oraşe din România (Constanţa, Timişoara, Oradea, Cluj,  Craiova), reuşind costruirea a 440 de locuinţe noi, repararea a peste 900 de case şi reconstrucţia după inundaţii, a 671 de locuinţe.

În judeţul Prahova,  Asociaţia Habitat For Humanity Romania, a derulat un proiect în comuna Balţeşti la care au participat ca voluntari trei ambasadori acreditati la Bucureşti (ai Statelor Unite ale Americii, Canadei şi Austriei), alaturi de zeci de angajaţi ai ambasadelor.

“Lucrările vor începe în cel mai scurt timp şi sper ca dincolo de câştigul material al celor 12 familii să avem şi un câştig social foarte important. Să redescoperim împreună noţiunea de voluntariat, acel bine pe care îl putem face fără să cerem nimic la schimb, acel gest uman şi cald care ne va apropia unii de ceilalţi şi să intrăm în spiritul campaniei lansate de asociaţie”, a declarat primarul Andrei Volosevici după semnarea Protocolului de Colaborare.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.