Asistenta Sociala de calitate in Campina prin Centru Social de Urgenţe

 

Primăria Câmpina va deschide oficial în data de 4 februarie 2013, la orele 11.00, Centrul Social de Urgenţe- un aşezământ de asistenţă socială destinat persoanelor lipsite temporar de adăpost sau care se găsesc în situaţie de risc social, situat în str. Voila f.n.

 Beneficiarii serviciilor oferite în cadrul Centrului Social de Urgenţe vor fi persoane lipsite de posibilitatea asigurării unei locuinţe, femeile însărcinate, familiile cu copii, victimele violenţei domestice, vârstinicii şi persoanele cu handicap, prioritatea având persoanele cu domiciliul în municipiul Câmpina.

Centrul Social de Urgente a fost modernizat şi echipat, de către administraţia locală, la standardele de calitate şi confort impuse de către lege, iar capacitatea maximă a acestui centru este de 20 de persoane. Imobilul în care se va desfăşura activitatea este compus din teren în suprafaţă de 2.015 mp şi construcţie în suprafaţă de 485,60 mp., are cinci camere simple, două apartamente, băi, bucătărie şi sală de mese. Valorea lucrărilor de modernizare a fost de 300.000 lei, iar valoarea dotărilor de 40.000 lei.

Asociaţia „Diaconia”, care a fost desemnată câştigătoare în urma unei proceduri de selecţii de oferte, urmează să administreze acest Centru Social de Urgenţe şi va avea obligaţia să se ocupe de: primirea, găzduirea temporară, asigurarea hranei, consiliere juridică, socio-medicală şi profesională a persoanelor cu probleme sociale. Sursele de finanţare ale acestui centru de servicii sociale vor fi asigurate din bugetul local, donaţii şi din contribuţii ale persoanelor asistate, care realizează venituri.

sursa: max-media.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.