„Arhitectură şi algoritmi”

„Arhitectură şi algoritmi”

Aşa cum v -am obişnuit vă vom adresa în fiecare zi o invitaţie la lectură, graţie inimosului colectiv al Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, care continuă astfel, ceea ce Profesorul Nicolae Boaru a clădit atâţia ani :”Dragul de carte!” Astăzi vă propunem ”Arhitectură şi algoritmi”, de Ionuţ Anton.

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

 

Editura Tracus Arte

Ionuţ Anton este arhitect şi Lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”. Doctor în arhitectură în 2011, îndrumă un atelier de proiectare în cadrul departamentului Sinteze de Proiectare. Predă utilizarea tehnologiilor digitale de proiectare integrată de tip BIM (Building Information Management) ce oferă medii integrate de proiectare tridimensionale a obiectelor de arhitectură. A condus o serie de workshopuri internaţionale, având ca scop predarea unor tehnici de proiectare digitală şi producţia de obiecte digitale de cele mai complexe forme prin intermediul tehnologiilor de fabricaţie cu comandă numerică.

Cartea prezintă cercetarea de doctorat in explorarea utilizarii algoritmilor in proiectarea de arhitectura. Cautarile se extind la stabilirea unei baze teoretice pentru utilizarea mediului computational in arhitectura, identificarea unor practici emergente si de sorginte de cautare formala, evidentierea uneltelor digitale puse la dispozitia arhitectilor si nu in ultimul rand punerea in discutie a unor algoritmi efectiv implementati in arhitectura.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.