ARGILA-PANACEUL LUI DUMNEZEU

Se găseşte sub diverse sortimente: argilă albă, roşie, verde, gri şi galbenă – cea mai bună în sensul conţinutului de informaţii şi energii benefice- are cel mai mare conţinut de fier, magneziu şi calciu – urmată fiind de argila albă.

Nu există, încă, o explicaţie ştiinţifică despre modul cum acţionează argila. Face mult bine deoarece, odată intrată în organism, ea se îndreaptă acolo unde se afla răul. Se spune ca se întâmplă asta pentru ca a fost înzestrată de Dumnezeu cu inteligenţă…

Calităţi terapeutice şi farmaceutice

Argila are o compoziţie asemănătoare cu aceea a corpului nostru,  Conţine minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu etc.), fapt care îi permite sa cureţe toxinele din sânge. Acest amestec de silicaţi şi fragmente de cuarţ şi mică, este un adevărat miracol pentru sănătate. Se pare că silicatul de aluminiu îi conferă proprietăţile cicatrizante, iar alţi produşi de care dispune îi explică proprietăţile antitoxice. Completează necesarul de compuşi anorganici, restabileşte echilibrul acido-bazic, reglementează digestia, stimulează activitatea glandelor endocrine şi combate hiperaciditatea.

Afecţiuni pentru care se recomandă: arsuri; probleme ale ochilor; ulcer şi gastrită; insufiecienţă hepatică şi biliară; colite nefritice sau litiazice; probleme ale tenului dar şi ale căilor respiratorii

Pentru uzul extern se foloseşte pudră de argilă sub formă de cataplasme reci cu pudră, aplicate pe piept şi spate, alternativ în tratarea bronşitelor şi  împotriva arsurilor

Cataplasma împotriva arteritei

In afara crizelor dureroase: 3 cataplasme pe zi, calde + un pahar de apă argiloasă ce va fi băut pe stomacul gol, dimineaţa, iar altul înainte de cină cu o jumătate de oră.

Cataplasma cu pudră de argilă pentru acnee

Amestec de pudră de argilă cu apă (apă de tărâţe de grâu dă un randament mai bun), aplicată pe faţă, sub formă de mască;
– măşti cosmetice cu pudră de argilă pentru ten
Pudra de argilă se amestecă cu diferite fructe, legume, iaurt, miere de albine, ulei de măsline, gălbenuş de ou, în funcţie de tipul de ten;

Băi de argilă

Pentru întregul corp, se pot face băi de argilă, în cada de baie. Pentru o cură se folosesc 10 pungi de argilă (a 1 kg fiecare). In prima zi, se pun în cadă 2 pungi de argilă, peste care se adaugă puţină apă, pentru a se înmuia. Apoi, se adaugă apă caldă şi se face baie, 40 de minute. Dupa baie, nu se goleşte cada. A doua zi, se scoate doar apa, cu un furtun, şi se adaugă alte două pungi, peste cea din cadă. Se înmoaie, apoi se face baie. La fel se procedează şi în următoarele zile, până se epuizează întreaga cantitate de argilă. Apoi, se poate continua, încă 6 zile, fără a mai pune altă argilă. Schimbaţi doar apa. Are un efect deosebit asupra întregului organism, ajutând la eliminarea toxinelor şi la întărirea sistemului imunitar.

Apa de argilă
Se poate folosi ca agent terapeutic fie sub formă de apă, căreia i s-a adăugat conţinutul necesar de argilă, apă pe care o folosim în special în cura internă, fie sub formă de cataplasme sau pansamente.
Preparaţi astfel: dizolvaţi într-o jumătate de pahar cu apă o lingură de argilă albă. Apa argiloasă va fi preparată cu câteva ore înainte de a fi băută (4-8 ore înainte), astfel: intr-un pahar sau cana (numai sticla sau portelan, nu plastic) de apa (plata sau de izvor, nu de chiuveta – conţine clor) o linguriţă de argilă (lingura să fie de lemn – spatulă, nu se va folosi metal). Se ia înainte de masă cu o jumătate de oră. In perioada curei de argilă, nu se bea alcool de nici un fel. Cura durează trei saptamani.
Pentru uz extern  se poate folosi sub formă de – inhalaţii împotriva guturaiului şi sinuzitei sau sub formă de bomboane din argilă împotriva durerilor în gât
Se va suge, ca o bomboană, o bucăţică de argilă, până la dizolvarea completă
Comprese cu apă de argilă pentru ochi înlăcrimaţi, blefarită, conjunctivită, cataractă
O sută de grame de argilă se pun într-un litru de apă şi apoi aplicaţi comprese local, pe ochiul inchis, de 1-3 ori pe zi.
– gargara cu  apă argiloasă în tratarea amigdalitei si bronsitei.

Pentru uz intern se foloseşte impotriva gastro-duodenitei şi ulcerului gastro-duodenal
Un pahar cu apă de argilă înainte de mesele principale cu o jumătate de oră combinat cu cataplasme aplicate pe stomac sau duoden combat arsurile la stomac. Se bea amestecul după fiecare masa sau atunci cand apar durerile.
– apa de argila se mai foloseşte şi  în tratamentul impotriva insuficientei hepatica si biliara
Apa de argila + cataplasme pe ficat, de 1-2 ori pe zi;
– apa argiloasa este benefică în colicele nefritice sau litiazice (dureri produse de pietrele renale)
Dimineata, pe stomacul gol, un pahar de apa argiloasa, iar dupa-amiaza cataplasme pe ariile renale.

Pasta de argila
Pentru cataplasme sau pansamente, se va pregati o pasta omogena ce rezulta din dizolvarea argilei pisate in apa (femeile sa nu aplice terapia in timpul ciclului menstrual). Se pregateste cu minimum 4 ore inainte de folosire. Se va aplica rece, pe locuri bolnave calde (abcese, furuncule, rani) si se va tine 1-1,5 ore. Aceleasi cataplasme reci se pot tine 2-3 ore sau chiar toata noaptea, pe locuri bolnave (ficat, plamani, rinichi). In acest caz, se aplica pe o bucata de panza care serveste drept suport, ce se aplica pe locul bolnav. Cand este vorba de procese cronice, este de preferat sa se aplice calde, iar pansamentul sa adere intim pe locul ce trebuie tratat. Se va aplica de 1-3 ori pe zi, in functie de necesitati si toleranta. In cazul in care provoaca dureri se vor aplica usor caldute si se vor tine mai putin.
Nu doar cicatrizeaza, cand e vorba de o rana, dar si revitalizeaza zona sau organul in profunzime, acolo unde este aplicata. Tratamentul trebuie individualizat, in functie de boala sau organism, deoarece argila capteaza, dreneaza si elimina toate impuritatile tesuturilor, ale sangelui si ale limfei.

Orice tratament cu argila este binevenit, intrucat nu are efecte secundare si nici contraindicatii.

Aşadar, argila:

·         are o remarcabilă putere de absorţie, dar şi putere antitoxică;

·         are deosebite proprietăţi cicatrizante;

·         potenţează forţele de apărare ale organismului;

·         ajută la echilibrarea radioactivă a corpului;

·         reîncarcă celulele organismului cu energie vitală, revigorandu-le;

·         ajută la normalizarea tensiunii arteriale;

·         protejează bolnavii de diabet;

are efect tonic asupra sistemului nervos şi alungă stress-ul.

Pagină redactată de Cristi MARIN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.