Ansamblul folcloric „Mugurii Prahovei”, la 20 de ani de activitate artistică

Ansamblul folcloric” Mugurii Prahovei”  a luat fiinţă în 1993, la iniţiativa învăţătoarei Marcela Enache, în cadrul Scolii din Corlăteşti, comuna Berceni. În decursul celor 20 de ani de activitate artistică, ansamblul a participat la nenumărate concursuri judeţene, intrajudeţene şi naţionale, obţinând pemanent locuri fruntaşe. Din 1995 ansamblul folcloric „Mugurii Prahovei” este în parteneriat cu Palatul Copiilor din Ploieşti, perfecţionându-se permanent alături de profesorii Sorin Petre şi Cristina Stănescu, dar şi de inimoasa învăţătoare Marcela Enache.
” Ideea înfiinţării acestui ansamblu am avut-o din dorinţa de a insufla celor mici dragostea pentru folclor şi pentru valorile noastre. Aş putea spune că activitatea de la ansamblu mi-a fost încununată în 2002, când am participat la un festival internaţional în Antalya”, ne-a mărturisit Marcela Enache.
Vădit emoţionată Marcela Enache ne-a spus că fără ajutorul unor persoane dragi, solişti de muzică populară, profesori, părinţi ai  „mugurilor”sau sponsori, nimic din ceea ce a realizat în cei 20 de ani de activitate, nu ar fi fost posibil. Dintre aceştia amintim pe : Domnica Sorescu-Voicu, Nicolae Vicol, Nicu Catrinescu, Nelu Stan, Marian Mihai, Marian Iamandi, Filip Mărgărit, Neluş Niţu, Ani Oprea, Nae Viorel, Costel Gheorghe şi mulţi , mulţi alţii.
” Mugurii Prahovei” participă ca invitaţi la toate evenimentele din judeţ, încă de la înfiinţare.
Pentru a marca împlinirea celor 20 de ani de activitate, Marcela Enache se gândeşte să organizeze un spectacol-eveniment , în care să reunească toate generaţiile de „muguri” , din ultimii 20 de ani.
Monica BOSTAN
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.