Al Treilea Reich

 

Prin bunăvoinţa Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga” şi a directorului Nicole Boaru, vă prezentăm în fiecare zi, recenzia unei cărţi. Astăzi “ Bob Dylan-Suflare în vânt”, traducerea aparţinând lui Mircea Cărtărescu.

Lectură plăcută!

 

Monica BOSTAN

 

David G.WilliamsonAl Treilea Reich. Editura All

Traducere de Iris Manuela Gîtlan Anghel. Al Treilea Reich a exercitat un impact global asupra politicii şi istoriei secolului XX. David G. Williamson este istoric şi politolog şi a scris mai multe cărţi despre istoria modernă a Germaniei şi a Europei. Analizând impactul pe care l-a avut războiul asupra regimului nazist şi asupra poporului german, cartea studiază ascensiunea la putere a lui Hitler, explică modul de guvernare a Germaniei naziste. Sunt examinate politica economică şi externă a regimului nazist, şi rolul acestuia în pregătirea Germaniei pentru război. Autorul, David G. Williamson, oferă o introducere completă şi actualizată în controversele istorice care învăluie această perioadă fascinantă din trecutul Germaniei.

Cartea este foarte interesantă, întrucât, pe lîngă analizele propriu-zise, cuprinde, încă de la început, o cronologie, un dicţionar biografic de personalităţi, un glosar şi hărţi. După analiza celui de-al Treilea Reich, 48 de documente edificatoare. O carte care merită să se afle în biblioteca celor interesaţi de temă.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.