„Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”

„Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”

Da! Aşa „sună” un citat celebru, aparţinând părintelui olimpismului  Pierre de Coubertin şi care sperăm din tot sufletul să fie valabil şi pentru doi talentaţi sportivi, practicanţi de kick-boxing de la Academia de lupte „Ambiţia Mădălin”. Este vorba de Eva Zincă din Băicoi şi Cătălin Alexie din Lipăneşti. În urma campionatului de pe data de 1 martie, organizat de „Federaţia Română de Arte Marţiale de contact”, cei doi s-au clasat pentru formarea lotului naţional al României de kick-boxing, fiind multipli campioni naţionali şi internaţionali. Povestea lor abia acum începe. Cei doi, pe lângă remarcabilele rezultate sportive, au rezultate deosebite şi la învăţătură. Au o singură problemă, din nefericire pentru ei, familiile lor nu îi pot susţine în activitatea competiţională. Deşi se bucură de tot sprijinul antrenorilor Mădălin Tănase şi Ana-Maria Crăciun, aceştia nu pot face minuni şi în ceea ce priveşte sprijinul financiar.

” Copiii sunt deosebiţi. Ne bucură fiecare „bătălie” câştigată de ei în sala de concurs, dar în acelaşi timp ne şi întristează faptul că nu putem să-i ajutăm mai mult, pentru că sunt talentaţi şi merită să meargă mai departe în competiţii de şi mai mare anvergură”, ne-a mărturist antrenoarea Ana-Maria Crăciun.

Pentru a se putea deplasa la Campionatul European din Polonia, organizat pe data de 14 septembrie, acestor copii le este necesară suma de 1000 de euro, sumă pe care Academia de lupte „Ambitia Mădălin” nu le-o poate pune la dispoziţie.

Avem speranţa că aceste rânduri nu vor rămâne fără ecou şi oameni cu suflet mare nu vor sta pe gânduri şi îi vor sprijni pe micii campioni să continue, ajutându-i astfel să-şi împlinească un vis şi în acelaşi timp să ducă mai departe faima judeţului Prahova.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.