1 Iunie vine cu o ofertă bogată de distracții în Prahova. Află programul activităților din Ploiești, Câmpina și Sinaia!

1 Iunie vine cu o ofertă bogată de distracții în Prahova. Află programul activităților din Ploiești, Câmpina și Sinaia!

Fie că alegeți Ploiești, Câmpina sau Sinaia pentru a petrece ziua de 1 Iunie, copiii voștri vor avea parte de un program special conceput de autoritățile locale astfel încât să se distreze, în aer liber, câteva ore bune.

Pentru PLOIEȘTI, agenda zilei în care sărbătorim copilăria este una bogată și diversă, dând startul seriilor de activități organizate de muncipalitate cu ocazia Zilelor Ploieștiului (1-3 iunie). Totodată, se desfășoară și Festivalul de artă stradală pentru copii și tineret intitulat “Magie, Feerie și Povești”.

Pentru pentru zi de vară, cei mici sunt așteptați, începând cu  ora 09.00, să își exprime creativitate prin desene pe asfalt, ce vor putea fi realizate în fața Palatului Administrativ.

Ulterior, începând cu ora 10.00, vor debuta simultan două frumoase evenimente, respectiv cea de-a XXII-a ediție a paradei “Copilăria Inundă Bătrânul Bulevard, care se va desfășura de pe Bulevardul Independenței până la Palatul Culturii, precum și Festivalul Bucurie în Mișcare, ce va fi organizat în parcul de la Sala Sporturilor.

De asemenea, tot de la ora 10.00, ploieștenilor le va fi deschisă pe parcursul întregii zile o zonă de street food, în Parcul Toma Socolescu.

Iubitorii de frumos sunt invitați să participe la un Târg de carte, ce se va deschide la ora 10.00 și se va desfășura în Parcul Nichita Stănescu. În cadrul acestei acțiuni, care se va derula pe perioada a trei zile,  vor avea loc prezentări de carte, recitaluri, ateliere de pictură, show de caricatură, etc.
Din dorința de a le oferi clipe de bucurie și fantezie celor mici vor fi organizate, în Centrul Civic, ateliere de creație și învățare, acestea urmând să fie deschise în intervalele orare 10.30-12.30, respectiv 17.00-19.00.
În acest sens, vor fi deschise ateliere de origami,  pictură,  engleză,  franceză, șah, plantat, păpuși cusute, aeromodele, modelare pastă de zahăr.
Seara îi va întâmpina pe cei prezenți cu deschiderea oficială a  Festivalului “Ploiești –Magie, Feerie si Povești”, care va avea loc la ora 17.30 și va include o paradă cu păpuși gigant, marionete, statui vivante, artiști pe picioroange și muzică de  fanfară.

Pe scena amenajată pe esplanada Palatului Culturii vor avea loc o serie de spectacole dedicate copiilor, astfel:

ora 18.00 – Spectacolul “Petrică şi Lupul” – Filarmonica “Paul Constantinescu”

ora 19.00 – Spectacolul “Dragonul” –  Teatrul “Toma Caragiu” secția pentru copii

ora 19.30 – Spectacolul “Cei trei purceluși” – Teatrul Colibri Craiova

ora 20.00 – Magicianul Bogdan Munteanu

Seara se va încheia cu un concert extraordinar, ce se va desfășura începând cu ora 21.00, pe aceeași scenă, unde vor evolua bine-cunoscuții artiști DJ PROJECT, Alexandra Ungureanu și Matteo.

În CÂMPINA, copiii sunt așteptați să petreacă în Parcul Soceram, din zona Muscel. Distracția va debuta începând cu ora 10.00 cu evoluțiile micuților interpreți de la  Clubul Copiilor. Ulterior, pe scena special amenajată pentru evenimentul de 1 iunie, vor dansa copiii de la clubul de dans sportiv Alla Dance al Casei Tineretului, iar de la ora 13.00, publicul va fi încântat de recitalul lui Nicole Cherry. În zonă se va afla și o trupă de animatori.

Cei care mai vor distracție se pot îndrepta către Ploiești sau spre SINAIA, acolo unde oferta de distracție este mai bogată.

În stațiunea montană, Ziua Copilului va fi sărbătorită, pentru prima dată, în centrul orașului, unde circulația mașinilor a fost restricționată între orele 10.00 – 16.00. De la rondul din fața străzii Aosta până în parcul Dimitrie Ghica, desenele pe asfalt, badmintonul, mișcarea cu rolele și bicicletele printre jaloane îi vor ține ocupați pe cei mici. Sunt organizate, de asemenea, și atelierele de creație. Primăria Sinaia va oferi piticilor tichete pentru distracție: la tiroliană, plimbarea cu trenulețul, carusel și bungee jumping, dar și vată pe băț și acadele.  De asemenea, copiii vor avea parte de face painting și vor putea participa la jocuri interactive: mers pe minipicioroange, twister, ștafetă muzicală și multe altele alături de actorii Teatrului Ancuța și UNCER care  vor completa distracția cu două spectacole de teatru.

Liliana Maxim Minculescu

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.