YouthBank recrutează pentru prima dată în Ploiești!

YouthBank recrutează pentru prima dată în Ploiești!

Ploiești, 11 octombrie 2013 – Programul YouthBank recrutează membri pentru prima ediție YouthBank Ploiești. Liceenii din Municipiul Ploiești dornici să se implice în comunitate și să se dezvolte personal pot aplica până la data de 20 octombrie 2013 completând formularul de înscriere la www.youthbank.ro/inscriere, atașând și o scrisoare de motivație.

YouthBank Ploiești, coordonat la nivel local de Fundația Comunitară Prahova, este parte a unuia dintre cele mai bune programe de educație nonformală din țară – YouthBank România, coordonat la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare.

YouthBank este administrat de către o echipă de liceeni şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.

Programul YouthBank porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor.

“Fiecare are o pasiune: unii sunt pasionați de masini sau de biciclete, alții preferă să își petreacă timpul citind. Unii au inclinație pentru lucrurile mai tehnice, alții, mai boemi, preferă arta. Indiferent de cât de diferiți am fi, pasiunea este cuvântul cheie comun. Acea pasiune îi face pe oameni să se trezească motivați, gata să schimbe ceva prin intermediul pasiunii lor. Pentru mine această pasiune este YouthBank-ul. Nu contează cât timp petrec, încercând să am un aport pozitiv în acest program, atât timp cât eu văd schimbările produse. Văd schimbările la propria-mi persoană, văd evoluția celor din echipă, reacțiile oamenilor vizavi de noi, tinerii și cum încet, încet, prin multă muncă și pasiune reușești să schimbi ceva.” (Alice Mircescu, membru YouthBank București)

Fundația Comunitară Prahova își propune să le ofere liceenilor din oraș posibilitatea de a se implica în comunitate prin acest program, creând cadrul potrivit pentru ca aceștia să se dezvolte din punct de vedere personal și profesional. Câteva din rezultatele programului din ultimii ani sunt:

300 tineri implicați în echipele YouthBank locale, peste 270.000 lei mobilizați de către echipele YB, peste 565.000 lei acordați pentru a susține 220 de initiative ale liceenilor, peste 100.000 beneficiari direcți și indirecți ai proiectelor finanțate.

Liceenii dornici să facă parte din echipa YouthBank Ploiești pot să aplice până la data de 20 octombrie, completând formularul online de înregistrare la adresa www.youthbank.ro/inscriere, atașând și o scrisoare de motivație.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde.

Mai multe despre programul YouthBank şi despre procesul de selecţie de noi membri găsiţi pe site-ul www.ploiesti.youthbank.ro.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank în 14 comunități.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Făgăraș, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu-Mureș, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Persoane de contact:

Mihăilă Isabela

Director Executiv

Tel. 0729-457.963

initiativa@fundatiacomunitaraprahova.ro

isabela@fundatiacomunitaraprahova.ro

Mădălina Tuinete

Manager granturi și programe

madalina@fundatiacomunitaraprahova.ro

Tel. 0729-457.965

Andreea Pîrlog

Coordonator YouthBank Ploiești

E-mail: ploiesti@youthbank.ro

T: 0344-80.22.40

 

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.