YouthBank lansează un fond de 13.000 lei pentru proiectele liceenilor!

YouthBank lansează un fond de 13.000 lei pentru proiectele liceenilor!

YouthBank, unul dintre cele mai bune programe de educație non-formală pentru liceeni din țară, se află la a prima ediţie în Ploieşti. Echipa YouthBank Ploieşti, formată din 15 liceeni ploieşteni a derulat în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014 o campanie de strângere de fonduri din comunitate, reușind să constituie un fond de 13.000 lei. Această sumă va contribui la susținerea proiectelor cu impact în comunitate, inițiate și implementate de liceenii din Ploieşti. Fondul va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma maximă care poate fi acordată unui proiect fiind de 2.000 lei, după cum se arată într-un comunicat de presă.

În perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, liceenii din echipa YouthBank Ploieşti au desfăşurat mai multe activităţi de mobilizare de resurse din comunitatea ploieşteană: vânzare de felicitări,Ice Party”-eveniment sportiv desfăşurat pe patinoarul Olimpia Ploieşti,   “9 ne este dor de Toni”- eveniment filantropic în memoria căpitanului echipei de baschet Asesoft, desfăşurat la Sala Olimpia Ploieşti, în parteneriat cu echipa de baschet CSU Asesoft Ploieşti, “Youth Party& Obligo”- eveniment filantropic desfaşurat la Koshin Glam Club, în parteneriat cu Trupa de teatru de improvizaţie Obligo.

Din banii mobilizaţi astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanţare. Acest fond este în valoare de 13.000 lei i va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma minimă care poate fi acordată unui proiect fiind de 1.000 lei, iar cea maximă de 2.000 lei.

Astfel, YouthBank provoacă liceenii să identifice o nevoie în jurul lor, să-şi folosească creativitatea și să vină cu o soluție pentru acea nevoie identificată. Iar dacă reușesc să convingă că proiectul lor este unul bun, YouthBank vine cu banii pentru ca ideea să devină realitate.

Pentru a înscrie o idee de proiect în concurs, liceenii care învață în liceele din Ploieşti trebuie să formeze o echipă de minim 3 persoane. Formularul si ghidul de finanțare pot fi descărcate de pe site-ul programului –  www.ploiesti.youthbank.ro,iar formularul completat trebuie trimis pe adresa ploiesti@youthbank.ropână cel târziu la data de 21 martie 2014. Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu: sport, mediu, sănătate, artă, cultură, antreprenoriat social etc.

Mai multe detalii despre concursul de finanțare YouthBank găsiți pe site-ul programului:

www.ploiesti.youthbank.ro

Programul este implementat în oraşul nostru de către Fundaţia Comunitară Prahova, iar la nivel naţional este coordonat de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale. 

***

Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a iniţiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând şi dezvoltând cu sprijinul Fundaţiei Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii prin acordarea de finanţări locale. Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat şi dezvoltat local de către Fundaţia Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a sprijinit extinderea şi consolidarea unei reţele de parteneri locali şi echipe locale YouthBank în 14 comunităţi. În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, Bucureşti, Cluj-Napoca, Făgăraş, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara, Tîrgu-Mureş, pe baza unui set comun de principii şi standarde agreate de către partenerii locali şi naţionali ai programului.

Monica BOSTAN

 

 

 

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.