Youth School of Health in Valea Doftanei

Asociaţia de tineret Together România organizează în comuna Valea Doftanei, la Hotel Louissiana, în perioada 20 – 27  Iulie 2012, proiectul european multilateral “Youth School of Health”. Obiectivele principale ale manifestării sunt: dezvoltarea personalã a tinerilor prin educaţie non-formalã, promovarea unui stil de viata sănătos prin mişcare, dezvoltarea creativităţii şi conştientizarea identităţii lor europene.

In proiect sunt implicaţi 20 de tineri participanţi si lideri din 5 tari: Bulgaria, Italia, Slovenia, România si Turcia. In cadrul activităţilor de proiect, tinerii participanţi învaţă importanta unei vieţi sănătoase prin mişcare si prin participare activa, pun in practica cunoştinţele si abilităţile dobândite iar la final vor realiza o borsura de exerciţii fizice care pot fi practicate oriunde si de către toate vârstele. De asemeni vom realiza in ultima zi de proiect un concurs intre tinerii din comunitatea locala si tinerii participanţi pe 4 sporturi: fotbal, tenis de masa, alergare de rezistenta si volei.

Pentru stimularea creativităţii, a participării active si a iniţiativei de mişcare si promovarea educaţiei prin sport, cei 25 de participanţi la eveniment vor desfăşura împreună activităţi specifice de educaţie non-formalã: ateliere de creaţie şi de lucru, evenimente sportive si de voluntariat alături de tinerii locuitori ai comunei, jocuri de grup, întâlniri cu autorităţile locale, seri culturale cu specific naţional pentru fiecare ţarã participantã în parte, descoperirea patrimoniului local si regional prin activităţi specifice etc.

Asociaţia Together România este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit si are statutul legal al unei asociaţii cu activităţi in domeniul artei, educaţiei, culturii, protecţiei mediului, sportului si social pentru tineret. A fost înfiinţata in septembrie 2005 de câţiva tineri pasionaţi, cu experienţa in programe de tineret naţionale si internaţionale, cu scopul creerii unui mediu optim liberei dezvoltări a personalităţii tânărului roman. Toate acestea pentru a-l integra intr-o societate cu valori diluate si pentru a-l dezvolta din punct de vedere cultural, social, civic si intelectual. Asociaţia Together România are de asemenea ca scop promovarea tolerantei, a comunicării si a cooperării dintre generaţii si culturi diferite.

 

Proiectul este finanţat de Comisia Europeanã prin Programul ‘Tineret în Acţiune’ – acţiunea ‘Tineri pentru Europa’, sub-acţiunea ‘Schimburi de Tineri’. Aceasta comunicare reflectã numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă de utilizarea informaţiilor conţinute de aceastã comunicare.

 

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.