W-health … What else!

Elevii clasei aIX-a C alături de trei profesori inimoși (Ruxandra Ionescu – directorul liceului și profesor de Chimie, Livia Aurora Manole – diriginta clasei, profesor de Discipline tehnice, Elena Violeta Tănase profesor de Limba și literatura română) la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Municipiul Ploiești, s-au implicat în anul școlar 2020-2021 într-un proiect eTwinning ce vine în sprjinul educației pentru sănătate în contextul în care întreaga umanitatea se confruntă, nu doar cu efectele dezasturoase ale pandemiei, ci și cu cele ale poluării, suprapopulării, încălzirii globale, consumului nesustenabil.

În prima lună, ne-am prezentat și elevii au creat logo-ul și sloganul proiectului.


Ulterior, au lucrat în grupuri mixte de diferite naționalități și au creat sondaje, prezentări, postere, lozinci și poezii privind obiceiurile alimentare, riscurile de nutriție pentru sănătate, alimentația și consumul sustenabil, tradițiile gastronomice și mesele sănătoase. Aceștia au comunicat pe forum și în videoconferințe, de asemenea, au participat la două seminarii web, primul despre alcool, droguri și dependențe, iar al doilea despre nutriție, riscuri și alimente sănătoase.

Luna următoare a fost dedicată efectelor benefice ale sportului pentru sănătate. Elevii, au scris pe forum despre exercițiile fizice și și-au împărtășit fotografiile făcând sport care au fost transformate într-un minunat album video.
În cele din urmă, au creat o revistă în care fiecare țară a scris un articol despre problemele de mediu și soluțiile posibile, României revenindu-i dificila misiune de a trata problema despăduririlor.

(16)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.