VOLUNTARII DIN SLĂNIC AJUTĂ LA CONSTRUCŢIA CASELOR HABITAT DIN PLOIEŞTI

Pe data de 2 aprilie 2012 Habitat for Humanity România în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Ploieşti a dat startul lucrărilor la locuinţele Habitat. Odată cu începerea proiectului au sosit şi elevii voluntari de la Şcoala Americană din Dubai. Construcţia caselor are loc în Cartierul Tineretului(în spatele Universităţii Petrol şi Gaze).

Pe 4 aprilie alături de voluntarii din Dubai au participat şi elevii voluntari de la Grupul Şcolar “Şerban Vodă”, Slănic împreună cu profesorul coordonator Graţiela Moise. Activitatea s-a desfăşurat cu ocazia proiectului “Şcoala Altfel”. Cei din Dubai au venit în România tot cu prilejiul săptămânii din “Şcoala Altfel”, la ei desfăşurandu-se numai activităţi de acest gen, şi anume de voluntariat. Părinţii elevilor din Dubai au fost cei care le-au plătit transportul, cazarea şi mâncarea, doar pentru ca ei să vină în România şi să ajute la construcţia unor case pentru nişte familii ce au nevoie de casă, dar nu îşi pot permite o rată mare.

Activitatea a fost minunată atât din punctul de vedere al celor de la Slănic, cât şi al celor din Dubai. Mansur Mekan, unul din voluntarii din Dubai declarând că “ A fost frumos…a fost mult de muncă, dar a fost de asemenea şi foarte distractiv. M-a făcut să mă simt bine faptul că am ajutat alte persoane. Cei de la Slănic sunt minunaţi, sunt nişte oameni pe care nu o să-i uit niciodată. Ei sunt acum noii mei prieteni. Sper ca anul viitor să mai vin în România la o astfel de activitate şi bineînţeles să mă întâlnesc şi cu cei din Slănic.”

“A fost foarte interesantă această activitate şi mă bucur nespus de mult că am participat. Mă bucur că am ajutat la construcţia acelor case şi mă bucur că am cunoscut tinerii din Dubai, care sunt nişte persoane cu un suflet magnific. Ne-am înţeles de minune cu ei..am muncit împreună, am glumit, am râs, am povestit, mai pe scurt am făcut o echipă super. O să îmi fie foarte dor de ei şi sper ca în anul ce urmează să mai mă întălnesc cu ei.”, a declarat una din elevele voluntare de la Slănic.

Activitatea s-a desfăşurat într-un spirit de prietenie şi înţelegere, absolut toţi voluntarii devenind prieteni.

GRAŢIELA BELCIUG

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.