Vinul bun din Prahova va pleca in Japonia

Orasul Tokyo a gazduit, in perioada 4 – 6 aprilie a.c., Targul International Wine & Gourmet Japan, la care au participat si noua producatori si exportatori de vinuri din tara noastra, dintre care doi isi au sediul in Prahova: Halewood Romania si Crama Ceptura SRL.
Targul, care este unul dintre cele mai importante din Japonia, a avut ca principal scop promovarea in exclusivitate, pe piata locala, a vinurilor si a produselor alimentare, destinate in special hotelurilor si restaurantelor.
Potrivit reprezentantilor Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, pe toata perioada participarii la targ, producatorii din Romania au avut intalniri de afaceri cu aproximativ 150 de firme japoneze, reprezentand importatori si distribuitori de vinuri – Japonia fiind una dintre cele mai mari piete pentru vinuri din Asia, depasind China in 2009.
In cadrul acestor contacte economice, au fost create premisele pentru realizarea unor angajamente de export de vinuri in valoare totala de aproximativ 310.000 de dolari.

Sursa: ziarulprahova.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.