VIATA INDEPENDENTA IN SOCIETATE (VIS) PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI

Centrul de Training Regional Prahova al Fundației Motivation România anunță desfășurarea conferinței de deschidere a proiectului ”Viața Independentă în Societate (VIS) pentru persoanele cu dizabilități”, finanțat de Municipiul Ploiești.

Evenimentul va avea loc joi, 19 iulie, între orele 10.00-11.00, la sediul Centrului de Training Regional Prahova al Fundației Motivation, din strada Neagoe Basarab, numărul 23.

Proiectul se va derula în perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2012 și are ca scop îmbunătățirea abilităților de viață independentă ale persoanelor cu dizabilități din orașul Ploiești. În acest sens, activitățile din cadrul proiectului, derulate prin finanțarea Municipiului Ploiești, se referă la evaluarea și prescrierea de echipamente de mobilitate și asistive adecvate pentru persoanele cu dizabilități, instruirea pentru viață independentă, sub îndrumarea unui instructor utilizator de scaun rulant, precum și consiliere privind legea 448/2006. De asemenea, se dorește informarea comunității locale Ploiești cu privire la problematica dizabilității și a abilităților persoanelor cu dizabilități, prin stabilirea întâlnirilor cu reprezentanți ai instituțiilor din Ploiești, în vederea prezentării proiectului, prin diseminarea de materiale informative și prin demonstrații practice sub forma meciurilor de baschet în scaun rulant.

Echipa Fundației Motivation România, Centrul de Pregătire pentru o viață independentă Ploiești este alcătuită din experți în lucrul cu persoane cu dizabilități și din persoane cu dizabilități. Echipa multidisciplinară din Ploiești are în componență un coordonator, un kinetoterapeut, un instructor de viață independentă – utilizator de scaun rulant și un lucrător social. Principiul de baza în furnizarea serviciilor Fundaţiei Motivation Romania este cel de recuperare activă:  persoane cu dizabilităţi din echipă, prin modelul personal, învaţă alte persoane cu dizabilităţi cum sa devină din ce în ce mai independente astfel încât să se integreze mai uşor în societate.

Pentru detalii, vă rugăm să o contactați pe Mirela Cîrlan, Coordonator Proiect, la tel. 0744 149 077 sau prin e-mail, la m.cirlan@motivation.ro .

Fundația Motivation Romania este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele și serviciile oferite sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor noștri și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferim acoperă o gama largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.