Vesti bune despre evolutia Covid – 19

Vesti bune despre evolutia Covid – 19

– China a anunțat 21 de noi cazuri în această dimineață, din care 20 la cetățeni care au călătorit în străinătate.

– McDonald’s Romania va asigura mancarea pentru toti cei aflati in carantina, in spatiile asigurate de statul roman.

– Amazon va angaja 100.000 de persoane full time si part time, doar in SUA, pentru a face fata comenzilor.

– Patru cercetători chinezi au publicat un studiu care arată că temperatura ridicată și umiditatea reduc răspândirea coronavirusului.

– Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea Covid-19.

– Starea de urgenţă —> Autorităţile pot opri site-uri care difuzează informaţii false privind COVID-19 şi pot bloca accesul la astfel de informaţii.

– ANAF suspendă executarea silită a creanţelor bugetare, dar şi acţiunile de control fiscal şi anunţă că amână termenul de depunere a declaraţiilor fiscale de la 25 martie până la 25 aprilie.

– Clienții persoane fizice de la Banca Românească pot beneficia de suspendarea temporară, de până la 2 luni, a plății ratelor datorate, a anunțat azi banca.

– Norvegia oferă firmelor 10 miliarde de dolari, pentru a contracara impactul economic al coronavirusului.

– Marii operatori de comunicații americani promit că nu-i vor deconecta pe cei care nu-și plătesc abonamentele la timp și, în plus, vor monta hotspot-uri Wi-Fi gratuite în orașe.

– Airbnb permite anularea gratuită a rezervărilor, indiferent de condiţiile iniţiale.

– UE ar putea aloca imediat între 28 și 40 de miliarde euro pentru susținerea firmelor afectate de coronavirus.

– IFN Extra Finance a luat decizia de a amâna cu 15 zile scadențele clienților săi cu costuri zero.

– Universal Pictures isi va lansa filmele pe platformele de streaming in aceeasi zi cu premiera din cinematografe.

– Americanii de la Pfizer au anunţat că pun la dispoziţia industriei biofarmaceutice toate facilităţile pentru alte companii care reuşesc să dezvolte mai rapid un tratament pentru coronavirus.

– Ministerul Mediului: În ultima săptămână, concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi în Bucureşti s-au situat mult sub valorile limită/ Ieri, concentraţia de PM10 era apropiată de valorile înregistrate la staţiile amplasate în vârf de munte.

– Primul participant la un studiu clinic pentru un vaccin împotriva noului coronavirus a primit o doză expermientală ieri, la Seattle, potrivit unui oficial guvernamental.

– O companie a instalat o imprimanta 3D la un spital din Brescia pentru a printa valve necesare la aparatele de ventilatie.

– Erna Solberg, premierul Norvegiei, a tinut o conferinta de presa pentru a raspunde doar intrebarilor trimise de copiii din intreaga tara.

– Chris Martin, solistul de la Coldplay, a tinut un concert live pe Instagram, aseara. John Legend a anuntat ca va face acelasi lucru azi.

sursa: facebook -Orlando Nicoara

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.