Vanzatorii de prin sate s-au mutat pe… internet

Daca, in anii trecuti, targurile de prin satele prahovene erau pline cu crescatori de animale, acum, acestia aleg sa isi vanda marfa pe internet. Oamenii nu mai trebuie astfel sa se trezeasca dis-de-dimineata pentru a merge in targ, ci le vin clientii la poarta. Paginile de internet cu anunturi agricole sunt din ce in ce mai accesate de catre prahovenii care vor sa vanda animale. Iar pe acest gen de site-uri cumparatorii gasesc de la porci, capre, rate pana la pui de paun sau iepuri de rasa.
De exemplu, unul dintre anunturi suna in felul urmator: “Vand porci/purcei – rasa carne, in viu, cu un strat minim de grasime, hraniti ecologic, crescuti la curte. Preturi mici, de crescator!”. Contactat telefonic, Florin T., ne-a precizat: “Am auzit tot mai multi producatori ca vand marfa astfel, asa ca m-am gandit sa incerc si eu. Este mult mai bine. Paginile de internet sunt foarte accesate de romani si oricum in targuri nu se mai cumpara ca altadata. In prezent, cine are nevoie de un porc sau o capra intra pe paginile de internet cu anunturi, nu se mai duce sa caute in targuri. Este mai comod. Cred ca nu este zi in care sa nu ma sune cel putin o persoana pentru ca am si alte anunturi.
De asemenea, am dat anunturi pe internet ca vand ceapa, cartofi si mere. Acum, ma cauta cumparatorii pe mine, nu eu pe ei. Chiar si noi, taranii, ne-am modernizat si incercam astfel sa ne vindem marfa cat mai repede”.
Un cetatean din Balta Doamnei vinde rate: “Vand urgent rate ce au greutatea de 2-3 kilograme si care au fost crescute ecologic. Pret negociabil”. “L-am rugat pe fiul meu sa imi dea acel anunt pe internet deoarece eu nu stiu nici macar sa folosesc un calculator. Am multe rate si m-am gandit sa le vand deoarece mai fac si eu un ban. Am tot spus pe la vecini, insa nimeni nu dorea sa cumpere. De cand am postat acel anunt am primit mai multe telefoane si unii dintre cei care m-au sunat au venit sa si cumpere. In general, erau din localitati apropiate”, ne-a precizat Gheorghe Costache.
Pe site-urile cu anunturi din Prahova sunt si persoane care vand pui de paun si pauni adulti, iepuri “Marele Belgian”, capre sau gaini. De asemenea, se vand si prepelite sau oua de la aceste pasari: “Crescator de prepelite din Slanic vand oua proaspete la caserola de 24 de oua si prepelite vii pentru taiat”.
In ceea ce priveste preturile, cei mai multi dintre cei care dau astfel de anunturi pe paginile de internet spun ca sunt unele avantajoase, de producator si ca persoanele care le cumpara marfa sunt multumite atat de calitate, fiind animale crescute ecologic, cat si de pret.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.