Valea Spumoasei Busteni

Valea Spumoasei Busteni

Rezervatia naturala din masivul Bucegi ne dezvaluie o destinatie turistica nedescoperita si unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, Valea Spumoasa.
Drumul ne poarta pe un traseu usor accesibil indiferent de anotimp.Traseul porneste chiar de langa statia de telecabina din statiunea Busteni, pe o distanta de aproximativ 2 km. De aici drumul ne poarta intr-o zona usor inclinata pana la poalele muntilor Bucegi unde panorama masivului impunator iti taie rasuflarea.
Suntem la o bifurcatie catre diferite trasee montane. Din pacate traseul nostru catre Valea Spumoasa nu este omologat si prin urmare nici marcat. Astfel in prima parte a drumului vom urma marcajul din dreapta, catre Valea Caraiman, prin desisul padurii pret de cateva minute pana la urmatoarea bifurcatie unde parasim marcajul si ne urmam traseul din dreapta ghidati in continuare doar de statiile de captare a apei, impanzite de-a lungul traseului si de poteca usor pietruita.
Ajunsi la primul pod putem spune ca suntem la jumatatea traseului. De aici nu ne putem rataci, poteca isi urmeaza cursul si noi la fel într-o urcare sustinuta pret de cateva minute.
Prezenta refugiului Salvamont Busteni ne indica intrarea in Valea Spumoasei. Ajunsi aici, la o altitudine de 1120 de metri in doar 30 minute nu ne ramane decat sa ne bucuram de ce am gasit… o nota de salbaticie nestirbita, cele trei cascade si perdeaua de apa ce le invaluie, ne destainuie denumirea vaii: Valea Spumoasa.
Cascadele izvorasc de la numai cativa metri deasupra stancilor, firul apei cu deosebite proprietati curative pare a fi la îndemana oricui.
Peretii stancosi ce înconjoara valea sunt dealtfel un paradis al alpinistilor prin traseele cu diferite grade de dificultate.
Cu siguranta Valea Spumoasei prin cascadele ei impunatoare este o destinatie ce merita vazuta.

Monica BOSTAN

sursa: buceginfo.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.