Vacanţă la Muzeul de Artă „Ion Ionescu-Quintus”

Vacanţă la Muzeul de Artă „Ion Ionescu-Quintus”

Lansat în urmă cu aproape 10 ani, programul „Vacanţa la muzeu“, desfăşurat la Muzeul de Artă „Ion Ionescu-Quintus”Prahova, s-a bucurat de un  real succes, de la an la an, în rândul elevilor din Ploieşti. Astfel, de o săptămână, de când a demarat ediţia din  acest an a programului, 40 de copii s-au prezentat la Muzeul de Artă, dornici să-şi petreacă cât mai interesant vacanţa de vară. Mulţi dintre ei vin de câţiva ani la muzeu şi au deja propuneri interesante pentru muzeografi.
La program vin, deseori, şi copii străini sau din alte judeţe, aflaţi în vizită la Ploieşti, la rude sau prieteni. În program nu sunt admişi copii cu vârste sub 5 ani. Copiii sunt împărţiţi pe grupe de vârstă, mici şi mai mari, fiecare grupă fiind coordonată de doi angajaţi ai muzeului.
Activităţile se desfăşoară în sălile muzeului, în care sunt expuse lucrări ale unor autori celebri, români şi străini, astfel că elevii primesc comentarii de specialitate din partea muzeografilor şi învaţă despre curentele în pictură.De asemenea, învaţă practic elemente de educaţie plastică (culorile primare, secundare, cele calde şi reci), modelează din plastilină, fac origami şi învaţă să facă din materiale reciclabile, suporturi de creion, pinguini, brăţări sau marionete.Programul se desfăşoară în perioada 2 iulie – 30 august, de marţi până vineri, între orele 10.00 – 13.00. Programul este deschis, putându-se opta pentru orice număr de zile, iar înscrierile se fac în dimineaţa fiecărei zile. Nu există condiţia ca cei mici să aibă aptitudini pentru artele plastice. Costul unei zile de program este de 6 lei pe , iar pentru cei ce doresc să participe patru zile consecutiv în aceeaşi săptămână (de marţi până vineri), abonamentul săptămânal este de 20 lei, de copil. De asemenea, copiii trebuie să aibă la ei bloc de desen format A4, creioane de desen, gumă, acuarele, pensule, pahar de plastic pentru apă şi plastilină.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.