Vacanta cu voluntari la Brebu

Comuna Brebu din judeţul Prahova va găzdui în perioada 25-30 iulie 2011 TABĂRA COMUNITARĂ “CUVÂNT, FORMĂ, CULOARE ŞI MIŞCARE”.

Dedicată copiilor talentaţi din grupa de vârstă 8-14 ani, proveniţi din familii defavorizate, tabăra de creaţie este organizată de GRUPUL DE INIŢIATIVĂ COMUNITARĂ, BREBU, susţinut prin “Programul de dezvoltare a organizaţiilor comunitare în mediul rural – ÎNVĂŢARE, PARTICIPARE, ÎNCREDERE” al Fundaţiei PACT.

30 de  copii din comuna Brebu vor berneficia de programe de dezvoltare vocaţională.  Activităţile taberei vor cuprinde cursuri de pictură, modelaj, origami, educaţie fizică. De asemenea, participanţii îşi vor dezvolta abilităţile de comunicare şi – în urma unor cursuri de iniţiere în jurnalism – vor elabora o revistă a taberei.

Un grup de copii voluntari vor promova în comunitate acest proiect, propunându-şi să implice cât mai mulţi locuitori din comuna Brebu în activităţile de susţinere a copiilor din familii defavorizate.

Tabăra se va finaliza cu o expoziţie cu vânzare a produselor realizate de copii şi cu editarea unui număr de 100 de exemplare ale revistei care va cuprinde fotografii, reportaje şi interviuri realizate de copii.

Ligia Necula (Radio România), Emily Frenzen (Corpul Păcii) şi Alexandru Răducan vor desfăşura ca voluntari programele de dezvoltare vocaţională din cadrul taberei comunitare “CUVÂNT, FORMĂ, CULOARE ŞI MIŞCARE”.

GRUPUL DE INIŢIATIVĂ COMUNITARĂ, BREBU este constituit din membrii ai comunităţii locale, printre care Ioana Morar, Elena Chirca, Irina Lungu, Viorel Codarcea.

Coordonator proiect, DUMITRU MARIANA

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.