Universitatea Petrol şi Gaze în sărbătoare

Universitatea Petrol şi Gaze în sărbătoare

În perioada 14-31 octombrie, în Ploieşti se vor desfăşura ample manifestări culturale, ştiinţifice şi sportive dedicate împlinirii a 65 de ani de la înfiinţarea Institutului de Petrol şi Gaze( iniţial la Bucureşti şi mai apoi la Ploieşti, devenit universitate din 1992) şi 45 de ani de la înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor, evenimentele fiind organizate de UPG, CCS, în colaborare cu Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti, parteneri fiind peste 30 de instituţii culturale, de învăţământ şi administrative din judeţ şi de la nivel naţional. La manifestări vor participa peste 1000 de tineri de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, din alte centre universitare şi din liceele ploieştene. Manifestările vor începe în data de 14 octombrie, la ora 17.00, cu o paradă a portului popular pe aleile campusului universitar, urmată de spectacolul folcloric care se va desfăşura între orele 18.00-20.00, pe terenul de sport al UPG sau – dacă vremea nu va fi favorabilă – în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor din Ploieşti. În perioada 15-22 octombrie, în sala de spectacole a UPG şi pe scena amplasată pe terenul de sport din campus vor avea loc Galele Teatrului Studenţesc, sub genericul „Seri în lumea Thaliei”, la care participă formaţii de teatru ale Caselor de Cultură ale Studenţilor din Sibiu, Târgu Mureş, Cluj Napoca şi Ploieşti. Studenţii ploieşteni vor prezenta publicului spectacolul „Insula”, de Mihail Sebastian.
Pe 18 octombrie, de la ora 10.30 este programată o sesiune solemnă organizată de UPG şi Consiliul Judeţean Prahova, în Sala „Europa” a CJ Prahova, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai Guvernului, parlamentari, ambasadori din ţările membre UE, oficialităţi locale şi judeţene, conducerea universităţii ploieştene, profesori, studenţi, reprezentanţi ai altor instituţii din judeţ. Pe 19 octombrie, studenţii celor cinci facultăţi ale UPG şi formaţiile artistice ale CSS Ploieşti vor participa la o paradă pe traseul Gara de Sud- Palatul Culturii. Studenţii vor fi îmbrăcaţi în robe şi în personaje din piesele lui Ion Luca Caragiale, iar din alai nu vor lipsi carele alegorice. Parada se va desfăşura în intervalul orar 16.00- 18.00, aceasta fiind urmată de un flash mob, în parcarea de la Palatul Culturii şi de un spectacol aniversar care se va încheia cu un foc de artificii.
Pe 21 octombrie, la ora 17.00, în Aula UPG, elevii Liceului de Artă „Carmen Sylva” şi Grupul Coral „Anche Musica” al Casei de Cultură „I.L. Caragiale” vor susţine un program artistic, iar pe 22 octombrie, de la ora 17.30, va avea loc spectacolul „La vie en rose”. Manifestările vor mai include un spectacol aniversar – pe data de 24 octombrie, concursul internaţional de Artă Coregrafică Eurodans (faza naţională), pe data de 25 octombrie, o şedinţă solemnă a Senatului UPG pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa prof.univ. dr. ing. Ecaterina Andronescu şi un spectacol dedicat împlinirii a 45 de ani de la înfiinţarea CCS Ploieşti – pe 31 octombrie. Programul include şi manifestări sportive: un concurs de şah în Parcul „Nichita Stănescu”, programat pe 21 octombrie, de la ora 12.00, campionate de fotbal şi baschet pe 22 octombrie şi pe 23 octombrie.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.