U.C.T.C. – Unite Cultures Through Culture, acum si in Prahova

U.C.T.C. este un program ce doreşte să readuca în prim plan cultura, promovând arta contemporană, naţională şi internaţională şi să stârnească interesul pentru cultură în rândul elevilor/studentilor în vederea dezvoltării personale.

OBIECTIVUL PROGRAMULUI U.C.T.C. priveste colaborarea dintre elev/studenti care formeaza echipe redacţionale cu arie de desfăsurare în instituţiile de învăţământ, asociatii, fundatii de care aparţin, pentru schimburi informaţionale si uniune culturală.

GRUPUL-TINTĂ AL PROGRAMULUI U.C.T.C. este reprezentat de instituţiile de învăţământ pre-universitar (atât vocaţionale cât si teoretice), asociatii, fundatii, dar si universitati care pot sustine activităti online. Programul este menit să promoveze cultura și să ajute tineri cu inițiativă să-și găsească o voce.

Ce urmărește proiectul U.C.T.C.?

 • Readucerea în prim plan a culturii și a interesului pentru aceasta în randul elevilor / studenților.
 • Descoperirea importanței și necesității culturii tradiționale in dezvoltarea personală a elevilor și a studenților.
 • Alăturarea mai multor ramuri culturale (muzică, arte plastice, fotografie, teatru, literatură, dans, film ) în acelasi context de activitate ca revista on-line, radio on-line, televiziune on-line. Crearea unei colaborări între reprezentanții mai multor ramuri culturale prin crearea unui context, al unei echipe cu aceleași obiective: realizarea revistei on-line, radio-ului și televiziunii on-line.
 • Dezvoltarea spiritului de echipă prin facilitarea colaborării între elevi / student.
 • Posibilitatea exprimării elevilor/studenților din punct de vedere cultural prin redactare – publicare de articole în revista, creare – difuzare de emisiuni radio și TV, ceea ce va permite o promovare la nivel local, național și internațional.
 • Crearea de legături între instituțiile de învațământ atât la nivel national cât și internațional, în vederea unor schimburi cultural – informaționale între elevi / studenți cât și profesori.
 • Promovarea instituțiilor de învațământ, fundațiilor, asociațiilor implicate la nivel local, teritorial, național și internațional.
 • Promovarea elevilor/studenților și profesorilor implicate în acest proiect la nivel local, teritorial, national și internațional.
 • Crearea unei atmosfere competiționale printr-un set de concursuri lunare (cu premii în bani, oferte de masteclass-uri, workshop-uri), pentru a încuraja elevii / studenții implicați în proiect către profesionalism și dorința de afirmare.
 • Oferirea posibilității de angajare, după terminarea studiilor, într-una din ramurile de lucru ale Asociației Momentum.
 • Favorizarea unui mediu prielnic în vederea descoperirii aptitudinilor artistice ale elevilor/studenților dar și ale profesorilor.
 • Organizare de seminarii, cursuri și workshop-uri periodice.

Mai multe detalii pe : www.unitecultures.com

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.