Transforma Prahova intr-o comunitate in care-ti doresti sa locuiesti

Acesta este moto-ul grupului de intitiavita pentru infiintarea unei Fundatii Comunitare in Prahova.

Dezvoltarea comunitara a inceput in Prahova o data cu proiectul ”Participare, Implicare, Incredere” derulat de catre Fundatia PACT. Cinci grupuri comunitare din cinci localitati diferite au raspuns prezent provocarii aduse de acest proiect. Rezultatele au fost unele care au motivat echipa sa mearga mai departe. Astfel, prin proiectul acesta a fost construit un parc de joaca, a fost infiintat primul centru de voluntariat din mediul rural, a fost infiintata o asociatie de dezvoltare locala, au fost organizate doua evenimente cultural –educative. Si lucrurile nu s-au oprit aici. Fiecare grup comunitar vrea sa mearga mai departe, vrea sa dezvolte si alte proiecte.

Spiritul initiativei comunitare si-a facut simtita prezenta si prin intermediul proiectului „O casa, un viitor!”, derulat in parteneriat de Fundatia Soros Romania si Habitat for Humanity Romania. Prin acest proiect s-a creat un parteneriat intre mediul asociativ din afara judetului Prahova si administratia publica locala. Aceste proiecte detin caracter puctual, se intampla doar atunci cand Prahova este in zona de interes a unor potentiali sponsori sau finantatori.
Fundatia Comunitara Prahova vrea sa dezvolte acest principiu profitand de bazele create prin proiectele mentionate anterior si construind solid si continuu o institutie ce-si doreste sa devina factor de progres si bunastare locala.

mai multe detalii pe: http://fundatiacomunitaraprahova.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.