Tradiţii renăscute la Cocorăştii Mislii

Tradiţii renăscute la Cocorăştii Mislii

 

Miercuri, 15 ianuarie, in Cocorastii Mislii, s-a lansat atelierul de croitorie initiat de asociatia „Visul Verde”. Ei si-au propus sa „aduca inapoi lucruri vechi si totusi noi” prin reinvierea portului popular din regiune, in cadrul acestui proiect finantat, anul trecut, in runda a doua de PACT pentru COMUNITATE.

În cadrul proiectului „Identitate, Tradiţie, Bunăstare locală”, Asociaţia „Visul Verde” a dezvoltat un plan de afacere pentru realizarea unui atelier pentru confecţionarea costumelor populare, dar şi a elementelor de uz personal şi gospodăresc, decorate tradiţional.Acest atelier este şi o nouă ocazie pentru tinerele casnice, care nu au mai lucrat niciodată, să-şi mărească şansele de integrare pe piaţa muncii. Produsele confecţionate în cadrul atelierului se adresează atât pieţei în domeniu – ansambluri folclorice, solişti vocali şi instrumentişti – cât şi persoanelor iubitoare de arta tradiţională, specifică locului.

Atelierul va fi organizat în căminul cultural din satul Goruna, comuna Cocorăştii Mislii, iar femeile din comunitate care vor fi pregătite de persoane calificate, pentru a folosi modele şi tehnici vechi şi originale de cusături şi croieli, vor transpune cusătura decorativă pe produse moderne.

Pentru a ajuta tinerele casnice, asociaţia va organiza cursuri de calificare şi astfel vor crea locuri de muncă în comunitate. Profitul pe care îl vor obţine va fi reinvestit în dezvoltarea afacerii, dar şi pentru sponsorizări sociale şi donaţii pentru diferite organizaţii.

Cei trei membri fondatori: Gabriel Neacşu, Ion Coleazea şi Valerica Colezea îşi doresc ca prin această activitate să aducă un beneficiu dezvoltării sociale şi culturale a localităţii.

sursa text: pactpentrucomunitate.ro

sursa foto: facebook.com/FundatiaPACT

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.