Strigătul disperat al unei mame din Sinaia: „Singura consecință pe care mi-a garantat-o medicul este paralizia fetei mele“!

Strigătul disperat al unei mame din Sinaia: „Singura consecință pe care mi-a garantat-o medicul este paralizia fetei mele“!

Te naști normal, te bucuri de o copilărie cu toate momentele ei unice și fericite, la școală ești un elev exemplu, apreciat de profesori pentru seriozitatea ta, iar pe părinți îi faci să se simtă cei mai mândri și norocoși că te au…Toate, până într-o zi, când viața ți se schimbă la 180 de grade. Și ce dacă ai 13 ani? Doar că la vârsta asta poate ești mai greu de crezut că te dor toate cele atunci când te miști, că o senzație stranie de amorțeală pune stăpânire pe corpul tău, că patul se transformă dintr-un loc al odihnei într-unul al chinurilor, că nu mai poți nici măcar să-ți cari ghiozdanul până la școală. Inițial, te gândești că treci doar prin niște stări de moment, te-ai mișcat brusc sau ai o răceală parșivă. Dar, împreună cu mama, alarmată de schimbările radicale, accepți într-un final să mergi la medic. Ți se stabilește un diagnostic, ți se dă un tratament. Dar fără rezultat. O nouă vizită la un alt medic, alt verdict, alte rețete, însă miracolul nu apare nici de această dată! Durerile persistă, iar tu nu mai reușești să-ți ții spatele drept, nu mai poți sta prea mult în picioare sau pe scaun, abia poți respira, în parc mergi doar ca să-ți privești surioara mai mică alergând cu alți copii. Ți-e atât de dor să faci același lucru ca ei, dar este ceva care te încorsetează… Nu știi de ce te-ai gândit la verbul acesta. Să fie doar pentru că-ți place să citești și ți-a venit, așa, ca o figură de stil sau să fie ca un fel de premoniție? O nouă vizită la un alt medic avea să-ți dea un verdict implacabil: scolioză care evoluează într-o formă galopantă. Și, uite-așa, viața ta a devenit una în care reușești să respiri, să trăiești, să mănânci, să te miști, să mergi la școală datorită unui CORSET!

CITIȚI AICI TOATĂ POVESTEA!

De la extaz, la agonie!

Da, sunt rânduri pe care le-ați citit în urmă cu doi ani, atunci când prezentam cazul Ralucăi Patricia Tudorache – Paty, cum îi spun prietenii – din Sinaia. Între timp, viața lui Paty a trecut printr-o serie de suișuri și coborâșuri, cu momente în care și-a regăsit copilăria, s-a dedicat studiului, s-a bucurat de momente frumoase și normale. Profesorii i-au înțeles problemele, iar anul trecut, a urmat cursurile la domiciliu, în primul semetru. În al doilea, însă, s-a ambiționat să meargă la școală. A terminat clasa a VII-a cu media 9,73 și cu un bine meritat premiu al III-lea. Asta, în ciuda faptului că, în mai, a trecut și printr-o operație foarte grea.

Dar, din nefericire, a venit și partea cu coborâșurile. În mai, anul acesta, la un an de la operație, copila a început să se plângă de dureri, amorțeli, amețelile etc. Mama lui Paty n-a stat pe gânduri și a mers de urgență la medic, dar aici li s-a spus că situația este normală, că totul pare în regulă.

„Ceea ce aparent doctorului i se părea ok, luna trecută s-a dovedit a fi însă ceva grav. Am bătut drumul de cinci ori într-o lună de la Sinaia la București cu ambele fete după mine, pentru că fostul soț și-a găsit alte priorități și n-am avut cu cine s-o las pe Gabi, fata cea mică. În urma investigațiilor, diagnosticul secundar este parestezii la membrul inferior și superior stâng. Sau, cum mi-a spus doctorul pe înțelesul meu, început de paralizie. Unica soluție care ne-a fost prezentată ar fi să scoată tot, pentru că vertebrele s-au sucit cu tot cu șuruburi si i-au prins nervii. Singura consecință pe care mi-a garantat-o este paralizia fetei mele“, ne-a povestit, disperată de situație, Oana Imre, mama lui Paty.

Îi este greu să audă și imposibil să accepte acest verdict. Vrea să se lupte cu tot ceea ce poate și să meargă cu Paty să ceară și alte păreri. S-a interesat de medici, dar și de costuri care o îngrozesc pentru că abia se descurcă pentru viața de zi cu zi.

 

„La clinica AKH din Viena mă costă 2000 de Euro doar investigațiile. Sunt atât de mulți bani pentru noi… Nouă ne intră lunar cam 2000 de lei, din care trebuie să acopăr cheltuielile casei, pe-ale fetelor cu școala, mâncarea, tratamentele, iar în ultima lună drumurile plus tot ceea ce implică internarea într-un spital, cazarea celuilalt copil etc.“, a completat femeia.

„Anul acesta, Moșul nu există…“

În timp ce noi ne pregătim de Sărbători, ne împodobim casa, facem liste de cumpărături, îl așteptăm împreună cu copiii noștri pe Moș Crăciun, în cazul lui Paty, a surorii ei și a mamei celor două fiecare zi este așteptată cu emoții și vești la spital. Doar că cele bune întârzie să vină.

„Despre Sărbători nici nu mai vorbim… Mereu spunem că important este să fim împreună toate trei. Restul nu mai contează. Anul acesta, Moșul nu există pentru că…asta este situația… Paty să fie bine și Gabi sănătoasă că peste celelalte trecem mai ușor“, ne-a mai spus femeia, răvășită de neputință.

 

Pentru situația lui Paty, Oana Imre are nevoie să asculte și alte păreri. Nu știe încotro s-o apuce. Pentru investigațiile din afară nu are bani, dar speră să-i strângă pentru a-și salva copila de la verdictul implacabil: paralizia. Cei care vreți să o ajutați finaciar, aveți la dispoziție contul RO68RZBR0000060014520942, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Imre Oana Doina (mama copilei). O puteți contacta și telefonic, pentru detalii, la 0727941677. Cât despre Moș Crăciun, oare să nu mai existe pentru două copile de 15, respectiv 9 ani?!

Liliana Maxim Minculescu
Foto: facebook Oana Imre

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.