Implicare pentru dezvoltare

DIRECŢIA INFORMARE ŞI PROGRAME PENTRU TINERET

NR.

Către

DJST/DMSTB

Doamnei/Domnului Director

Vă facem cunoscute următoarele:

  1. Între Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret-ANST şi Consiliul Tineretului din România-CTR s-a încheiat un parteneriat pentru derularea la nivel naţional a proiectului Campanie Naţională „Implicare pentru Dezvoltare”, campanie de consultări cu tinerii şi responsabilii de politici pentru tineret la nivelul tuturor celor opt regiuni de dezvoltare ale României. Proiectul se derulează în perioada 20 septembrie – 10 noiembrie 2010 şi este finanţat prin Programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene, Acţiunea 5.1.Întâlniri ale tinerilor şi ale responsabililor de politici de tineret.

Scopul Campaniei îl reprezintă dezvoltarea politicilor locale şi naţionale pentru tineret. În acest sens va avea loc consultarea directă a tinerilor la nivel naţional cu privire la problemele socio-economice şi culturale cu care aceştia se confruntă, în vederea dezvoltării în mod sustenabil a comunităţilor prin dezvoltarea politicilor locale şi naţionale pentru tineret.

2. Activităţile din fiecare oraş, dedicate tinerilor cu vârsta între 14-30 ani din regiunea de dezvoltare aferentă, vor cuprinde în prima zi un seminar de consultări în cadrul căruia, tinerii, alături de responsabilii pentru politicile pentru tineret, vor identifica cele mai importante nevoi cu care ei se confruntă în sfera socială, economică şi politică a vieţii comunităţii.

În cea de-a doua zi, va fi organizată o conferinţă sub forma unei mese rotunde, în cadrul căreia se vor discuta mecanisme de implementare a soluţiilor, eventuale alternative pentru rezolvarea nevoilor respective precum şi modalităţi practice în care tinerii se pot implica în acest sens. Aceste activităţi urmăresc asigurarea unui cadru favorizant pentru un dialog constructiv între tineri şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, stimulând implicarea directă a tinerilor în viaţa comunităţii şi dezvoltarea politicilor de tineret la toate nivelurile.

Evenimentele de consultări vor avea loc după cum urmează:

Regiunea NV: 20-21 Septembrie: Cluj Napoca, ddl 15 septembrie

Regiunea V: 23-24 Septembrie: Timişoara, ddl 15 septembrie

Regiunea NE: 27-28 Septembrie: Botoşani, ddl 21 septembrie-SV, BT, IS, NT, VS, BC

Regiunea SV: 30 Sept. – 1 Oct.: Drobeta Turnu Severin, ddl 21 septembrie

Regiunea SE: 11-12 Octombrie: Galaţi, ddl 5 octombrie- VN, GL, BZ, BR, TL, CT

Regiunea S Muntenia:14-15 Octombrie: Târgoviste, ddl 5 octombrie-AG, PH, DB, TR, CL, IL

Regiunea Centru:18-19 Octombrie: Sibiu, ddl 10 octombrie – AB, MS, HG, SB, BV, CV

Bucureşti-Ilfov: 21-22 Octombrie: Bucureşti, ddl 10 octombrieBucureşti, Ilfov

În data de 10 Noiembrie la Bucureşti, proiectul se va încheia cu o Conferinţă naţională de prezentare a situaţiei tineretului în România, situaţie concluzionată în urma consultărilor la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare.

3. Printre obligaţiile care revin instituţiei noastre se înscrie şi promovarea proiectului. În acest sens, vă rugăm să asiguraţi transmiterea informaţiilor referitoare la acesta către tinerii din judeţ, afiliaţi sau nu unui ONGT.

Atât la seminarii cât şi la conferinţe va participa şi câte un lucrător de tineret din cadrul DJST-urilor din regiunea respectivă. Cheltuielile aferente deplasării acestuia vor fi suportate de către DJST.

Anexăm prezentei detaliile evenimentelor pentru regiunile NE şi SV.

Pentru celelalte regiuni, detaliile vor fi transmise în timp util.

Anexăm Formularul de înscriere, pe care vă rugăm să-l transmiteţi în judeţ împreună cu informaţiile referitoare la proiect.

Pentru participanţii din sfera societăţii civile, care vin din afara oraşului în care au loc întâlnirile, cheltuielile de cazare, masă şi transport sunt suportate de CTR. În cazul persoanelor cu nevoi speciale sunt suportate şi cheltuielile pentru însoţitorul acestora.

Cu consideraţie,

DIRECTOR

GAJ NANDOR

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.