Si Prahova participa la Gala Premiilor Participarii Publice

Intr-o tara in care democratia inca se invata, in care obisnuinta de a consulta si de a te implica nu sunt inca formate, in care neincrederea in clasa politica submineaza ideea ca ai putea schimba ceva,  exista organizatii si autoritati care arata ca deciziile cele mai bune se iau impreuna cu cetatenii. Gala Premiilor Participarii Publice demonstreaza ca poti sa ai un cuvant de spus in deciziile care te privesc!

Organizatiile si cetatenii care au reusit cu succes sa intervina in deciziile publice, alaturi de autoritatile publice care au consultat cetatenii inainte de a lua decizii pentru comunitate  vor intra in competitia pentru Premiile Participarii Publice.

In 2009, Federatia Asociatiilor de Locatari din Timisoara era premiata pentru monitorizarea pe teren a sapte proiecte de infrastructura si reabilitare realizate de primarie, in timp ce Primaria Timisoara era premiata pentru organizarea si sustinerea consiliilor consultative de cartier. In 2010, doamna Mihaela Mihalache a urcat pe podium pentru ca a convins Primaria Comunei Liesti sa deschida un centru pentru copii cu dizabilitati, Asociatia Agent Green pentru oprirea constructiei DN 66A prin Parcul National Retezat, iar Primaria Iasi pentru consultarile organizate pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana pentru Polul de Crestere Iasi. In 2011 Platforma pentru Bucuresti pentru ca a salvat Hala Matache de la demolarea ilegala.

A patra editie a Galei Premiilor Participarii Publice organizata de Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) va aduce iar pe scena cele mai curajoase si incapatanate organizatii, alaturi de cele mai deschise si eficiente primarii.

Pentru a intra in competitie, trebuie sa va inscrieti in Depozitele CeRe completand formularul de pe site-ul http://www.ce-re.ro/g3p/g3p-2012 pana pe data de 20 septembrie.

Castigatorii vor fi premiati in cadrul unui eveniment ce va avea loc la Bucuresti in data de 25 octombrie 2012.

Pentru informatii suplimentare ne puteti scrie la adresa de email depozite@ce-re.ro sau la telefon 031 1050 755, persoana de contact Sinziana Dobre.

 

Daca doriti sa cititi mai multe despre primele trei editii ale Galei Premiilor Participarii Publice si despre proiectele premiante, puteti accesa www.ce-re.ro/g3p.

 

Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe este o organizatie neguvernamentala a carei misiune este de a actiona pentru ca deciziile publice sa raspunda nevoilor si dorintelor actorilor sociali.

Gala Premiilor Participarii Publice – G3P este un eveniment anual care premiaza cetateni, organizatii sau autoritati publice care prin actiunile lor reusesc sa determine schimbarea sau adoptarea unei decizii publice, in beneficiul comunitatii pe care o reprezinta. Editia a patra a G3P ii are ca parteneri pe Institutul Aspen Romania, ANPCDEFP prin programul Tineret in Actiune si Romanian American Foundation.

(96)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.