Serviciul Judetean de Asistenta Prahova isi innoieste parcul auto

70 de amimages1.jpgbulante de tip B 4×2, 110 ambulante de tip B 4×4 si  23 ambulante de tip C, in valoare  de 69.799.000 de lei vor ajunge pana la sfarsitul acestui an in dotarea  Ministerul Sanatatii printr-un acord-cadru de reinnoire a parcului auto.Aceste ambulante noi-noute sunt doar primele din lotul de peste 1250 care vor ajunge in diferite localitati din Romania in urmatorii patru ani. Autovehiculele sunt dotate cu echipament pentru interventiile de urgenta si vor fi deservite de personal instruit in medicina de urgenta si prim ajutor.
,,Din datele pe care le am cateva ambulante vor fi repartizate sigur si pentru judetul Prahova, atat din cele tip 4X2, cat si din cele tip 4X4. S-a vehiculat ideea ca vor fi trimise in jur de patru salvari, dar inca nu s-a stabilit exact’’, a declarat jurnalistilor,Oana Grigore, sefa biroului de presa al Ministerului Sanatatii.
Serviciul Judetean de Ambulanta  Prahova are acum in parcul auto 61 de ambulante; dintre care 17 cu o vechime de 12 ani; fapt ce contravine normelor in domeniu si care ar trebui casate imediat.
„Ministerul Sanatatii doreste incheierea anul viitor al doilea contract subsecvent din cadrul acordului cadru de patru ani, pentru achizitionarea unui numar de ambulante si autospeciale de interventie, care sa inlocuiasca in mod treptat ambulantele vechi Astfel, se va putea evita invechirea intregului parc auto in acelasi timp, ceea ce ar necesita investitii foarte mari intr-o perioada de timp scurta”, scrie ziarul „PRAHOVA”

Cristi MARIN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.